Overslaan en naar de inhoud gaan

Componenta failliet, ruim 450 man op straat

Geplaatst opmaandag 5 september 2016 - 15:26

Met het bankroet van Componenta krijgt Limburg een nieuw massa-ontslag voor de kiezen. Eerder gingen er bij bijvoorbeeld V&D (500) en MacIntosh (200) veel Limburgse banen verloren.

De Nederlandse tak van de ijzer- en metaalgieterij Componenta is failliet. Voor de 336 vaste medewerkers en 120 uitzendkrachten breken er onzekere tijden aan.

Merkwaardig
De rechtbank Limburg heeft, naar nu pas blijkt, vrijdagmiddag reeds gehoor gegeven aan het verzoek van het beursgenoteerde Finse moederbedrijf. Diezelfde vrijdagmiddag gaf de griffie in Maastricht overigens nog aan dat er geen verzoek lag. Maastricht was niet op de hoogte van de uitspraak in Roermond, zo luidt de verklaring.

Lees ook: Rechtbank: nog geen faillissementsaanvraag Componenta

De vakbonden vinden dat 'hoogst merkwaardig, zeer curieus'. "Wij kregen op vragen ontwijkende antwoorden van de rechtbank", aldus de bestuurders van FNV en De Unie.

Curator
De rechtbank heeft advocaat Peter Brouns van Boels-Zanders gevraagd om als bewindvoerder op te treden. De curator heeft in het weekend al intensief gesproken met directie, management, klanten en toeleveranciers. Zijn eerste prioriteit ligt bij een eventuele doorstart.

Lees ook: Vakbonden eisen onderzoek mismanagement Componenta

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VDL Groep neemt ijzergieterijen Componenta over
Doorstart van Componenta is formeel afgerond
IJzergieterij Componenta failliet: 340 banen weg
componenta
Vakbonden eisen onderzoek mismanagement Componenta
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen