VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen

VDL gaat miljoenen investeren in het voormalige Componenta. Ook verwacht het bedrijf dat de werkgelegenheid groeit bij de metaalgieterijen.

componenta
'Eind dit jaar weer 300 banen bij voormalige Componenta'

Bij het voormalige Componenta zullen aan het eind van het jaar ruim 300 mensen werken.

Doorstart van Componenta is formeel afgerond

De Duitse mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de overname van de Nederlandse vestigingen van ijzergieterij Componenta door VDL.

Ontslagen werknemers Componenta ijveren voor waardering

Een groep zieke werknemers dreigt vermalen te worden in het faillissement van Componenta. Zij zijn ontslagen, terwijl collega’s konden doorwerken voor de klanten.

VDL Groep neemt ijzergieterijen Componenta over

De VDL Groep uit Eindhoven heeft met curator Peter Brouns van Boels Zanders Advocaten een principeovereenkomst bereikt over een overname van de Componenta gieterijen in Hoensbroek en Weert.

Vakbond De Unie 'voorzichtig blij' over Componenta

Vakbond De Unie reageert blij maar voorzichtig op de plannen van VDL om het failliete Componenta over te nemen. Dirk van Gestel van De Unie wijst erop dat er nog lang geen akkoord is.

componenta
VDL overname-kandidaat Componenta

VDL wil de failliete ijzergieterij Componenta overnemen. Dat heeft het bedrijf bevestigd tegenover L1.

Curator ontslaat 22 mensen van Componenta

Curator Brouns heeft eind vorige week 22 van de 336 werknemers bij de ijzergieterijen van Componenta in Weert en Hoensbroek ontslag aangezegd.

Productie metaalgieterij Componenta weer opgestart

Metaalgieterij Componenta heeft maandag de productie in de vestigingen in Weert en Hoensbroek weer opgestart.

VDL haakt af bij reddingspoging metaalgieterij Componenta

Het Eindhovense bedrijf VDL ziet af van de overname van ijzergieterij Componenta.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!