VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen

VDL gaat miljoenen investeren in het voormalige Componenta. Ook verwacht het bedrijf dat de werkgelegenheid groeit bij de metaalgieterijen.

componenta
'Eind dit jaar weer 300 banen bij voormalige Componenta'

Bij het voormalige Componenta zullen aan het eind van het jaar ruim 300 mensen werken.

Doorstart van Componenta is formeel afgerond

De Duitse mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de overname van de Nederlandse vestigingen van ijzergieterij Componenta door VDL.

Ontslagen werknemers Componenta ijveren voor waardering

Een groep zieke werknemers dreigt vermalen te worden in het faillissement van Componenta. Zij zijn ontslagen, terwijl collega’s konden doorwerken voor de klanten.

VDL Groep neemt ijzergieterijen Componenta over

De VDL Groep uit Eindhoven heeft met curator Peter Brouns van Boels Zanders Advocaten een principeovereenkomst bereikt over een overname van de Componenta gieterijen in Hoensbroek en Weert.

Vakbond De Unie 'voorzichtig blij' over Componenta

Vakbond De Unie reageert blij maar voorzichtig op de plannen van VDL om het failliete Componenta over te nemen. Dirk van Gestel van De Unie wijst erop dat er nog lang geen akkoord is.

componenta
VDL overname-kandidaat Componenta

VDL wil de failliete ijzergieterij Componenta overnemen. Dat heeft het bedrijf bevestigd tegenover L1.

Curator ontslaat 22 mensen van Componenta

Curator Brouns heeft eind vorige week 22 van de 336 werknemers bij de ijzergieterijen van Componenta in Weert en Hoensbroek ontslag aangezegd.

Productie metaalgieterij Componenta weer opgestart

Metaalgieterij Componenta heeft maandag de productie in de vestigingen in Weert en Hoensbroek weer opgestart.

VDL haakt af bij reddingspoging metaalgieterij Componenta

Het Eindhovense bedrijf VDL ziet af van de overname van ijzergieterij Componenta.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts