VDL trekt miljoenen uit voor Componenta-gieterijen

VDL gaat miljoenen investeren in het voormalige Componenta. Ook verwacht het bedrijf dat de werkgelegenheid groeit bij de metaalgieterijen.

componenta
'Eind dit jaar weer 300 banen bij voormalige Componenta'

Bij het voormalige Componenta zullen aan het eind van het jaar ruim 300 mensen werken.

Doorstart van Componenta is formeel afgerond

De Duitse mededingingsautoriteit heeft toestemming gegeven voor de overname van de Nederlandse vestigingen van ijzergieterij Componenta door VDL.

Ontslagen werknemers Componenta ijveren voor waardering

Een groep zieke werknemers dreigt vermalen te worden in het faillissement van Componenta. Zij zijn ontslagen, terwijl collega’s konden doorwerken voor de klanten.

VDL Groep neemt ijzergieterijen Componenta over

De VDL Groep uit Eindhoven heeft met curator Peter Brouns van Boels Zanders Advocaten een principeovereenkomst bereikt over een overname van de Componenta gieterijen in Hoensbroek en Weert.

Vakbond De Unie 'voorzichtig blij' over Componenta

Vakbond De Unie reageert blij maar voorzichtig op de plannen van VDL om het failliete Componenta over te nemen. Dirk van Gestel van De Unie wijst erop dat er nog lang geen akkoord is.

componenta
VDL overname-kandidaat Componenta

VDL wil de failliete ijzergieterij Componenta overnemen. Dat heeft het bedrijf bevestigd tegenover L1.

Curator ontslaat 22 mensen van Componenta

Curator Brouns heeft eind vorige week 22 van de 336 werknemers bij de ijzergieterijen van Componenta in Weert en Hoensbroek ontslag aangezegd.

Productie metaalgieterij Componenta weer opgestart

Metaalgieterij Componenta heeft maandag de productie in de vestigingen in Weert en Hoensbroek weer opgestart.

VDL haakt af bij reddingspoging metaalgieterij Componenta

Het Eindhovense bedrijf VDL ziet af van de overname van ijzergieterij Componenta.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten