Overslaan en naar de inhoud gaan

Complimenten van Rutte voor DSM

Geplaatst opdinsdag 1 december 2015 - 10:23

Premier Rutte vindt dat DSM, samen met Unilever en Heineken, in Nederland goed bezig is om klimaatverandering te beperken.

Rutte noemt de bijdrage van bedrijven onmisbaar.

Goed bezig
"Als je optelt wat alle landen gaan doen kom je niet aan de doelstelling van maximaal twee graden opwarming. Als je daar aan wilt komen, moet je ook een bijdragen hebben van bedrijven en maatschappelijke organisatie", zei Rutte tegen de NOS. In Nederland zijn volgens hem DSM, Unilever en Heineken al goed bezig.

Duurzame energie
DSM-topman Feike Sijbesma vindt dat Nederland zich meer toe moet leggen op alternatieve energiebronnen, als wind- en zonne-energie. "Daarmee maken we ons ook minder afhankelijk van buitenlandse energieleveranciers", aldus Sijbesma.

Kolencentrales
Bovendien moeten de kolencentrales volgens hem zo snel mogelijk sluiten. Sijbesma sluit zich daarmee aan bij de oproep van 64 hoogleraren, die vorige week al opriepen tot sluiting van de centrales. De kolencentrales zijn verantwoordelijk voor een fors deel van de uitstoot van broeikasgassen en daarmee voor de opwarming van de aarde. Volgens Sijbema zijn gascentrales een beter alternatief.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Universiteit Maastricht zet verwarming graadje lager
D66: Provincie moet 750 miljoen investeren in duurzaamheid
Meerssen gaat voor coalitie met forse meerderheid
Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
'Provinciebestuur moet werk maken van klimaatbeleid'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen