Overslaan en naar de inhoud gaan

Complexe herstart voor internationale basisschool

Geplaatst opzaterdag 9 mei 2020 - 21:05

Een van de redenen waarom de basisscholen maandag weer open mogen, is de korte reisafstand tussen huis en school. Maar dat geldt niet voor het United World College in Maastricht.

Op de internationale basisschool zitten kinderen die wonen in de gehele Euregio.

Bussen vol
"Naast de kinderen uit Duitsland, België en de directe omgeving komen hier normaal elke dag twee bussen vol met Poolse kinderen die wonen in Brunssum", vertelt kleuteronderwijzeres en coördinator van de 'Early years' Mascha Vooijs.

Indeling
"Dat betekent behoorlijk wat voor de indeling van de klassen", zegt Vooijs. "Je hebt te maken met broertjes en zusjes die van ver komen en je wil ouders niet elke dag met een ander kind op en neer laten reizen". De indeling was voor de school dan ook een behoorlijke puzzel. "Het is gelukt, maar als straks ook de middelbare school weer open mag, wordt de puzzel alleen maar moeilijker."

Andere regels
Door andere regels in de verschillende landen van herkomst maken ouders zich zorgen, merkt Vooijs. "Wij houden de regels van het (Nederlandse) RIVM aan, maar ouders kijken vaak naar de regels vanuit hun land van herkomst, die vaak strenger zijn op bijvoorbeeld het gebied van afstand en mondkapjes", aldus Vooijs. "We hadden zelfs al voor de sluiting van de scholen hier kinderen rondlopen met mondkapjes op."

Vast
Niet alle leerlingen zullen komende week naar school kunnen komen. Een aantal zit nog vast in onder andere Rusland en Saudi-Arabië. "Door de daar geldende lockdown kunnen ze nu niet terugkeren", vertelt Vooijs. "Maar we bieden deze leerlingen wel onderwijs." De school gaf gedurende de sluiting online les en zal dat voor leerlingen in het buitenland voortzetten.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen