Overslaan en naar de inhoud gaan

Complete appartementen uit flat 'geknipt' voor hergebruik

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 11:25

Twee volledige appartementen van maar liefst 100.000 kilo per stuk worden donderdag met een kraan uit de flat aan de Jonkerbergstraat in Kerkrade gehesen.

De appartementen worden uit de flat 'geknipt' en moeten de basis vormen voor drie nieuwe woningen.

Sloop
De nieuwe woningen moeten met materialen gebouwd worden die vrijkomen door de sloop van de flat. Uiteindelijk moeten de woningen voor 90 procent uit hergebruikte materialen gemaakt worden. Rond de zomer van dit jaar moeten de woningen gereed zijn.

In november 2017 was er al een uithijsmoment. Destijds zijn drie betonnen delen van appartementen uit de flat aan de Ursulastraat gehesen. Met de drie delen is een Expogebouw gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen