Overslaan en naar de inhoud gaan

Competitie: VVV en Fortuna openen met uitwedstrijd

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 10:29

De KNVB heeft woensdagochtend het conceptprogramma voor de Eredivisie bekendgemaakt. Fortuna Sittard en VVV-Venlo openen het seizoen met een uitwedstrijd tegen respectievelijk FC Twente en FC Emmen.

De onderlinge duels vinden allebei plaats in 2021.

September
Fortuna Sittard begint op 12 september de competitie met een uitwedstrijd bij FC Twente. Een dag later, op 13 september, is VVV-Venlo te gast bij FC Emmen. Het weekend erop spelen beide ploegen voor het eerst thuis. Op vrijdag 18 september is FC Utrecht te gast in De Koel en op zaterdag 19 september speelt Fortuna tegen SC Heerenveen.

Derby's
De onderlinge confrontaties tussen beide clubs vinden allebei plaats in 2021. Op zaterdagavond 30 januari ontvangt Fortuna allereerst VVV in Sittard. In speelronde 26 is VVV de gastheer in De Koel. Een precieze speeldatum voor dat duel is er nog niet aangezien de KNVB alleen de eerste 21 speeldagen nog heeft ingepland. Wel is al duidelijk dat de competitie zal eindigen in het weekend van 15 en 16 mei. VVV sluit thuis af tegen FC Emmen en Fortuna Sittard bezoekt dan Willem II in Tilburg.

16:30 uur
Vanaf komend seizoen is er ook een nieuwe speeltijd: op zaterdag om 16:30 uur. Dat is gebeurd op verzoek van rechtenhouder FOX Sports en de Eredivisie, in overleg met de clubs. Het eerste jaar wordt een testjaar waarin elke club eenmalig thuis speelt om 16:30 uur. Voor VVV-Venlo is dat het duel tegen Ajax op zaterdag 24 oktober, mits Ajax Champions League speelt. Fortuna Sittard speelt haar wedstrijd om 16:30 uur op dinsdag 22 december tegen RKC Waalwijk.

Wensen
Iedere club kon twee tegenstanders aangeven die wie ze liever niet wilden spelen in de eerste competitiehelft. Volgens Jan Bluyssen, competitiemanager van de KNVB, zijn in de Eredivisie alle verzoeken ingewilligd.

Corona
De doelstelling van de KNVB is om alle competities te laten uitspelen. Om dit voor elkaar te krijgen worden spelers, staf en scheidsrechters regelmatig getest en blijven de coronaprotocollen van kracht. Daarnaast stellen alle clubs hun stadion ter beschikking, mocht er in een bepaalde regio sprake zijn van een lockdown en een club niet meer in haar eigen stadion terecht kan. Tot slot is er de intentie om wedstrijden altijd te laten doorgaan: "Het uitstellen van wedstrijden kan pas in een uiterst geval. Niet als een klein aantal spelers besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Dan gaat de wedstrijd gewoon door. Als we duels gaan uitstellen moet al echt het geval zijn dat hele selecties in quarantaine moeten", aldus competitiemanager Jan Bluyssen.

Het gepresenteerde programma is nog een concept. Over een paar weken wordt het programma definitief. De praktijk van de afgelopen jaren leert dat er vaak niet meer erg wordt verschoven.

Bekijk hier het conceptprogramma.
Lees ook: Competitieprogramma: MVV en Roda beginnen met uitwedstrijd

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen