Overslaan en naar de inhoud gaan

Competitie amateurvoetbal door corona weer op de schop

Geplaatst opdonderdag 3 december 2020 - 17:47

De competitie van het amateurvoetbal in de hogere klassen gaat weer op de schop vanwege de coronacrisis.

Dat heeft de voetbalbond donderdagmiddag aangekondigd.

Staken
Er is op het KNVB-hoofdkwartier in Zeist besloten om te stoppen met de lopende competities van de Hoofdklasse, Tweede en Derde Divisie. Het besluit is tot stand gekomen na overleg met de deelnemende voetbalclubs en belangenverenigingen CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisie) en het COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen. Van de clubs was 70 procent voor het stoppen van de competitie.

Speelschema
In Limburg worden EVV uit Echt en Groene Ster uit Heerlen getroffen door het besluit. Beide clubs komen uit in de Derde Divisie. Ook de competitie van hoofdklassers Meerssen, EHC uit Hoensbroek en Minor uit Nuth gaat nu definitief plat. De voetbalclubs zaten in oktober vanwege het coronavirus al stil. En de tijd om het speelschema af te ronden, werd steeds nijpender. Van het uitstel is nu afstel gekomen.

Zo verder voetballen
Niet alle hoop is daarmee overigens vervlogen. De KNVB heeft meerdere opties op tafel gelegd. De verenigingen kozen in meerderheid voor een 'halve' competitie. Als het voetbal half januari hervat mag worden, gaat het er zo uitzien:

  • De competities lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities).
  • De Tweede Divisie en Derde Divisies worden opgedeeld in twee poules van negen teams.
  • De Hoofdklassen worden per Hoofdklasse opgedeeld in twee poules van acht teams.
  • Teams spelen een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar.
  • De poule-indeling vindt plaats op basis van geografische indeling.
  • De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie.

De wijziging van de KNVB heeft geen gevolgen voor de overige klassen van het amateurvoetbal (A- en B-categorie). Daarover wordt besloten zodra de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend zijn gemaakt.

Lees ook: Geen duels en kantine: 'Hulp voor amateurvoetbal hard nodig'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen