Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Communistisch voorman Frits Dragstra uit Heerlen overleden

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2015 - 9:53

Frits Dragstra is overleden. Hij was tientallen jaren het boegbeeld in Limburg van de Communistische Partij van Nederland (CPN).

Dragstra zat 32 jaar in de gemeenteraad van Heerlen, van september 1958 tot 1 mei 1990. Bij zijn afscheid kreeg hij de zilveren erepenning van de gemeente.

Treebeek
De in Treebeek geboren Dragstra was ook twaalf jaar lid van Provinciale Staten (1966-1978). Van december 1972 tot en met juni 1977 zat hij in de Tweede Kamer voor de CPN.

Mijnen
Dragstra was de zoon van een mijnwerker. Hij was met zijn partij tegenstander van de sluiting van de mijnen. Volgens de CPN was er in de kolenindustrie nog tientallen jaren werk. De regering zou zich bij het besluit om de mijnen te sluiten hebben laten leiden door de belangen van West-Duitse en Amerikaanse kolenproducenten en oliebelangen. Dragstra zette zich ook jarenlang in voor een goed mijnwerkerspensioen.

Dragstra is 87 jaar geworden. Op zijn uitdrukkelijke wens wordt hij in besloten kring gecremeerd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Billboard overledene weg uit straatbeeld
Geestelijk vader winkelcentrum ‘t Loon Heerlen overleden
15-jarige scholier pleegt zelfmoord na pesterijen
Zelfmoord van Tharukshan (15) houdt Limburg in z'n greep
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen