Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Communicatie bij rampen in Limburg te vaak slecht

Geplaatst opzaterdag 10 december 2016 - 8:28

De communicatie tijdens rampen en incidenten in Limburg laat te vaak te wensen over.

Veel informatie en besluiten, die direct invloed hebben op burgers en op hoe hulpverleners moeten handelen, komen te laat of zelfs helemaal niet aan.

Inspectie
Volgens de Inspectie van Veiligheid en Justitie, die dit jaar alle veiligheidsregio’s heeft doorgelicht om te zien wat het niveau van rampenbestrijding in Nederland is, moeten de Limburgse Veiligheidsregio’s hier werk van maken.

Maatregelen
Veiligheidsregio Limburg-Noord erkent dat het beter kan en neemt maatregelen. Zo moet volgens directeur Tijs van Lieshout bij grote incidenten de leider van het operationeel voortaan aan de zij van de burgemeester staan. Door het verplaatsen van de leidinggevende van het operationeel team is er volgens Van Lieshout niet alleen betere communicatie; ook is het operationeel team zich veel beter bewust van de belangen van onder meer burgers en ondernemers die bij de burgemeester aankloppen met vragen over de gevolgen van een ramp.

Doorontwikkeling
Veiligheidsregio Zuid- Limburg, die volgens de Inspectie niet alleen huiswerk heeft te doen op het gebied van communicatie maar ook veel te weinig zijn eigen handelen probeert te monitoren en te verbeteren, zegt te werken aan ‘een kwalitatieve en kwantitatieve doorontwikkeling’. "Incidenten uit het verleden hebben de noodzaak voor verbetering eerder aangetoond", aldus Annemarie Penn - Te Strake, burgemeester van Maastricht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Als het gaat om communicatie is dat punt al onderdeel van het trainingsen oefenprogramma geworden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veiligheidsregio's kijken naar samenwerking
Raadsfracties SP bezorgd om fusie meldkamers
Betere communicatie nodig tussen Veiligheidsregio's
Minder geld voor brandweer in Noord-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen