Overslaan en naar de inhoud gaan

Commotie: verklapt Songfestival-website nu al gaststad?

Geplaatst opwoensdag 28 augustus 2019 - 20:07

Twee dagen voordat bekend wordt gemaakt of Maastricht óf Rotterdam het Eurovisie Songfestival 2020 mag organiseren, verschijnen en verdwijnen op de officiële website van het evenement mysterieuze pagina's die hinten naar de gaststad.

Zo sloeg de Britse songfestivalwebsite Eurovoix rond 19:00 uur alarm toen op de officiële Songfestival-website, Eurovision.tv, een link naar een pagina met Rotterdam als host city opdook.

Lees ook: 'Bekendmaking gaststad spannendste sinds Idols-finale'

Ook Maastricht-pagina
De pagina, die er dus op zou duiden dat Maastricht naast het evenement zou grijpen, verdween echter net zo snel als dat deze verschenen was. De ontstane consternatie kreeg een halfuur later een vervolg: toen was er immers kortstondig een soortgelijke pagina online die Maastricht als host city aanwees.

Maastricht 2020
Voor alle Songfestivalfans die hopen dat het liedjesfestijn naar Maastricht komt, is er echter nog een handvat waar zij zich aan vast kunnen klampen. Op een deel van de Songfestivalwebsite waar de Nederlandse gaststeden opgesomd staan - namelijk Hilversum (1958), Amsterdam (1970), Den Haag (1976) en nogmaals Den Haag (1980) - dook immers plotseling 'Maastricht (2020)' op.

Het Eurovisie Songfestival kwam later op de avond met een verklaring. "De officiële website werd klaargemaakt voor de bekendmaking van de host van komende vrijdag. Onderdeel van deze voorbereiding was dat er voor beide steden een webpagina werd gemaakt met de bekendmaking, zodat een van die twee online kan vrijdag om 12.00 uur", zo tekende de NOS op.

Lees ook: MECC-directeur donderdag naar Rutte voor songfestivaldate

Vrijdag
Of Maastricht daadwerkelijk het Songfestival binnenhaalt, wordt aanstaande vrijdag bekendgemaakt. Dat gebeurt dan iets voor 12:00 uur op NPO 1 en NPO 2.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen