Overslaan en naar de inhoud gaan

Commotie: verklapt Songfestival-website nu al gaststad?

Geplaatst opwoensdag 28 augustus 2019 - 20:07

Twee dagen voordat bekend wordt gemaakt of Maastricht óf Rotterdam het Eurovisie Songfestival 2020 mag organiseren, verschijnen en verdwijnen op de officiële website van het evenement mysterieuze pagina's die hinten naar de gaststad.

Zo sloeg de Britse songfestivalwebsite Eurovoix rond 19:00 uur alarm toen op de officiële Songfestival-website, Eurovision.tv, een link naar een pagina met Rotterdam als host city opdook.

Lees ook: 'Bekendmaking gaststad spannendste sinds Idols-finale'

Ook Maastricht-pagina
De pagina, die er dus op zou duiden dat Maastricht naast het evenement zou grijpen, verdween echter net zo snel als dat deze verschenen was. De ontstane consternatie kreeg een halfuur later een vervolg: toen was er immers kortstondig een soortgelijke pagina online die Maastricht als host city aanwees.

Maastricht 2020
Voor alle Songfestivalfans die hopen dat het liedjesfestijn naar Maastricht komt, is er echter nog een handvat waar zij zich aan vast kunnen klampen. Op een deel van de Songfestivalwebsite waar de Nederlandse gaststeden opgesomd staan - namelijk Hilversum (1958), Amsterdam (1970), Den Haag (1976) en nogmaals Den Haag (1980) - dook immers plotseling 'Maastricht (2020)' op.

Het Eurovisie Songfestival kwam later op de avond met een verklaring. "De officiële website werd klaargemaakt voor de bekendmaking van de host van komende vrijdag. Onderdeel van deze voorbereiding was dat er voor beide steden een webpagina werd gemaakt met de bekendmaking, zodat een van die twee online kan vrijdag om 12.00 uur", zo tekende de NOS op.

Lees ook: MECC-directeur donderdag naar Rutte voor songfestivaldate

Vrijdag
Of Maastricht daadwerkelijk het Songfestival binnenhaalt, wordt aanstaande vrijdag bekendgemaakt. Dat gebeurt dan iets voor 12:00 uur op NPO 1 en NPO 2.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen