Overslaan en naar de inhoud gaan

Commotie door komst van nieuwe winkels in Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 5:55

In Valkenburg is reuring door de komst van nieuwe winkels. Goed voor Valken­burg, maar concurrentie voor bestaande zaken. Sommige vrezen zelfs voor hun voortbestaan.

Met de komst van Holland & Barret (voorheen De Tuinen) zit winkelcentrum Aan de Kei nagenoeg vol. Mooi, zegt voorzitter John Roks van ondernemersvereniging VOC: "Leegstand is nooit goed." Maar aan de overkant van de straat gaat de vlag halfstok.

Bedreiging
Bestaande winkels aan de Dr. Erensstraat voelen zich in hun voortbestaan bedreigd door de komst van die concurrenten. "Holland & Barret verkoopt dezelfde producten als wij", zegt Boy Naaijkens, eigenaar van natuurshop Madelief. "En omdat ze onderdeel zijn van een groot concern waarschijnlijk tegen veel lagere prijzen."

Lees ook: Nieuwe winkel in Valkenburg: centrum nagenoeg vol.

Dat is het risico van het vak, reageert de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Niet eerlijk
Toch is het ergens oneerlijk, vindt Naaijkens. Bij de bouw van winkelcentrum Aan de Kei is toe­gezegd dat daar alleen aanvullende winkels zouden komen, zegt hij. Dit is volgens hem alleen maar meer van hetzelfde, met straks wellicht fatale gevolgen voor zijn eigen, moeizaam opgebouwde zaak.

Toezegging
De gemeente heeft geen weet van dergelijke afspraken, zegt woordvoerder Jos Bauer. Ook Roks, lid van de brancheadviescommissie, bestrijdt dat op dit punt ooit harde toezeggingen zijn gedaan. Zou ook niet gekund hebben, benadrukt hij.

De brancheadviescommissie heeft wel gekeken naar de ideale invulling van winkels en horeca­panden in Valkenburg, bevestigt Roks. "Maar die aanbevelingen hebben geen enkele juridische basis."

Kwaliteit
Dat de komst van nieuwe zaken voor bestaande winkels ver­velend kan zijn, is volgens hem inherent aan het vrije onder­nemerschap. Roks kan Naaijkens maar één ding aanraden: "Blijf kwaliteit bieden. Dan blijven de klanten komen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwe winkel in Valkenburg: centrum nagenoeg vol
Ondernemers klagen: leegloop in autoluw Valkenburg
Gratis parkeren door niet betalen van internetrekening
'Eurlings krijgt 475.000 euro mee'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen