Overslaan en naar de inhoud gaan

Commotie door komst van nieuwe winkels in Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 5:55

In Valkenburg is reuring door de komst van nieuwe winkels. Goed voor Valken­burg, maar concurrentie voor bestaande zaken. Sommige vrezen zelfs voor hun voortbestaan.

Met de komst van Holland & Barret (voorheen De Tuinen) zit winkelcentrum Aan de Kei nagenoeg vol. Mooi, zegt voorzitter John Roks van ondernemersvereniging VOC: "Leegstand is nooit goed." Maar aan de overkant van de straat gaat de vlag halfstok.

Bedreiging
Bestaande winkels aan de Dr. Erensstraat voelen zich in hun voortbestaan bedreigd door de komst van die concurrenten. "Holland & Barret verkoopt dezelfde producten als wij", zegt Boy Naaijkens, eigenaar van natuurshop Madelief. "En omdat ze onderdeel zijn van een groot concern waarschijnlijk tegen veel lagere prijzen."

Lees ook: Nieuwe winkel in Valkenburg: centrum nagenoeg vol.

Dat is het risico van het vak, reageert de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Niet eerlijk
Toch is het ergens oneerlijk, vindt Naaijkens. Bij de bouw van winkelcentrum Aan de Kei is toe­gezegd dat daar alleen aanvullende winkels zouden komen, zegt hij. Dit is volgens hem alleen maar meer van hetzelfde, met straks wellicht fatale gevolgen voor zijn eigen, moeizaam opgebouwde zaak.

Toezegging
De gemeente heeft geen weet van dergelijke afspraken, zegt woordvoerder Jos Bauer. Ook Roks, lid van de brancheadviescommissie, bestrijdt dat op dit punt ooit harde toezeggingen zijn gedaan. Zou ook niet gekund hebben, benadrukt hij.

De brancheadviescommissie heeft wel gekeken naar de ideale invulling van winkels en horeca­panden in Valkenburg, bevestigt Roks. "Maar die aanbevelingen hebben geen enkele juridische basis."

Kwaliteit
Dat de komst van nieuwe zaken voor bestaande winkels ver­velend kan zijn, is volgens hem inherent aan het vrije onder­nemerschap. Roks kan Naaijkens maar één ding aanraden: "Blijf kwaliteit bieden. Dan blijven de klanten komen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwe winkel in Valkenburg: centrum nagenoeg vol
Ondernemers klagen: leegloop in autoluw Valkenburg
Gratis parkeren door niet betalen van internetrekening
'Eurlings krijgt 475.000 euro mee'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen