Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Commotie door komst van nieuwe winkels in Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 5:55

In Valkenburg is reuring door de komst van nieuwe winkels. Goed voor Valken­burg, maar concurrentie voor bestaande zaken. Sommige vrezen zelfs voor hun voortbestaan.

Met de komst van Holland & Barret (voorheen De Tuinen) zit winkelcentrum Aan de Kei nagenoeg vol. Mooi, zegt voorzitter John Roks van ondernemersvereniging VOC: "Leegstand is nooit goed." Maar aan de overkant van de straat gaat de vlag halfstok.

Bedreiging
Bestaande winkels aan de Dr. Erensstraat voelen zich in hun voortbestaan bedreigd door de komst van die concurrenten. "Holland & Barret verkoopt dezelfde producten als wij", zegt Boy Naaijkens, eigenaar van natuurshop Madelief. "En omdat ze onderdeel zijn van een groot concern waarschijnlijk tegen veel lagere prijzen."

Lees ook: Nieuwe winkel in Valkenburg: centrum nagenoeg vol.

Dat is het risico van het vak, reageert de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Niet eerlijk
Toch is het ergens oneerlijk, vindt Naaijkens. Bij de bouw van winkelcentrum Aan de Kei is toe­gezegd dat daar alleen aanvullende winkels zouden komen, zegt hij. Dit is volgens hem alleen maar meer van hetzelfde, met straks wellicht fatale gevolgen voor zijn eigen, moeizaam opgebouwde zaak.

Toezegging
De gemeente heeft geen weet van dergelijke afspraken, zegt woordvoerder Jos Bauer. Ook Roks, lid van de brancheadviescommissie, bestrijdt dat op dit punt ooit harde toezeggingen zijn gedaan. Zou ook niet gekund hebben, benadrukt hij.

De brancheadviescommissie heeft wel gekeken naar de ideale invulling van winkels en horeca­panden in Valkenburg, bevestigt Roks. "Maar die aanbevelingen hebben geen enkele juridische basis."

Kwaliteit
Dat de komst van nieuwe zaken voor bestaande winkels ver­velend kan zijn, is volgens hem inherent aan het vrije onder­nemerschap. Roks kan Naaijkens maar één ding aanraden: "Blijf kwaliteit bieden. Dan blijven de klanten komen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe winkel in Valkenburg: centrum nagenoeg vol
Ondernemers klagen: leegloop in autoluw Valkenburg
Gratis parkeren door niet betalen van internetrekening
'Eurlings krijgt 475.000 euro mee'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen