Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Commotie door komst van nieuwe winkels in Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 5:55

In Valkenburg is reuring door de komst van nieuwe winkels. Goed voor Valken­burg, maar concurrentie voor bestaande zaken. Sommige vrezen zelfs voor hun voortbestaan.

Met de komst van Holland & Barret (voorheen De Tuinen) zit winkelcentrum Aan de Kei nagenoeg vol. Mooi, zegt voorzitter John Roks van ondernemersvereniging VOC: "Leegstand is nooit goed." Maar aan de overkant van de straat gaat de vlag halfstok.

Bedreiging
Bestaande winkels aan de Dr. Erensstraat voelen zich in hun voortbestaan bedreigd door de komst van die concurrenten. "Holland & Barret verkoopt dezelfde producten als wij", zegt Boy Naaijkens, eigenaar van natuurshop Madelief. "En omdat ze onderdeel zijn van een groot concern waarschijnlijk tegen veel lagere prijzen."

Lees ook: Nieuwe winkel in Valkenburg: centrum nagenoeg vol.

Dat is het risico van het vak, reageert de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Niet eerlijk
Toch is het ergens oneerlijk, vindt Naaijkens. Bij de bouw van winkelcentrum Aan de Kei is toe­gezegd dat daar alleen aanvullende winkels zouden komen, zegt hij. Dit is volgens hem alleen maar meer van hetzelfde, met straks wellicht fatale gevolgen voor zijn eigen, moeizaam opgebouwde zaak.

Toezegging
De gemeente heeft geen weet van dergelijke afspraken, zegt woordvoerder Jos Bauer. Ook Roks, lid van de brancheadviescommissie, bestrijdt dat op dit punt ooit harde toezeggingen zijn gedaan. Zou ook niet gekund hebben, benadrukt hij.

De brancheadviescommissie heeft wel gekeken naar de ideale invulling van winkels en horeca­panden in Valkenburg, bevestigt Roks. "Maar die aanbevelingen hebben geen enkele juridische basis."

Kwaliteit
Dat de komst van nieuwe zaken voor bestaande winkels ver­velend kan zijn, is volgens hem inherent aan het vrije onder­nemerschap. Roks kan Naaijkens maar één ding aanraden: "Blijf kwaliteit bieden. Dan blijven de klanten komen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe winkel in Valkenburg: centrum nagenoeg vol
Gratis parkeren door niet betalen van internetrekening
'Eurlings krijgt 475.000 euro mee'
FNV vreest cao-onderhandelingen na vertrek Eurlings
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen