Overslaan en naar de inhoud gaan

Commissie gaat wel en wee op en rond Chemelot monitoren

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 16:45

Er komt een nieuwe commissie die nieuwe activiteiten op en rond chemisch bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen gaat beoordelen. Daarbij is er veel aandacht voor veiligheid.

Het kan bijvoorbeeld gaan over een nieuwe risicovol initiatief op Chemelot zelf, maar ook om het bouwen van een kinderdagverblijf in de omgeving van het industriecomplex.

Zes partijen
Uit het antwoord op schriftelijke vragen van SP en PvdA blijkt dat zes organisaties zitting nemen in de commissie: de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek, de provincie, de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Chemelot zelf.

Risico's en nadelen
De nieuwe zogeheten Vestigingscommissie moet uiteindelijk een belangenafweging maken. “Belangrijke voorwaarde daarbij is dat ook de risico’s en nadelen van nieuwe activiteiten voldoende meegewogen worden”, zo stelt het provinciebestuur.

Presentatie
De commissie maakt deel uit van de nieuwe uitgebreide veiligheidsvisie voor Chemelot. Die wordt op 29 oktober gepresenteerd aan het Limburgs Parlement en de gemeenteraden van Sittard-Geleen, Stein en Beek.

Zeventien incidenten
Uit het antwoord van het provinciebestuur wordt ook duidelijk dat er zich tussen 21 juni 2018 en 24 september van dit jaar zeventien incidenten hebben voorgedaan op Chemelot. Het opvallendste was een gaslek bij een salpeterzuurfabriek op 3 augustus. Dat leidde tot groot alarm. Zo sloot winkelcentrum Makado in Beek de deuren en gingen ook winkels in Geleen meteen dicht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen