Overslaan en naar de inhoud gaan

Commissie gaat wel en wee op en rond Chemelot monitoren

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 16:45

Er komt een nieuwe commissie die nieuwe activiteiten op en rond chemisch bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen gaat beoordelen. Daarbij is er veel aandacht voor veiligheid.

Het kan bijvoorbeeld gaan over een nieuwe risicovol initiatief op Chemelot zelf, maar ook om het bouwen van een kinderdagverblijf in de omgeving van het industriecomplex.

Zes partijen
Uit het antwoord op schriftelijke vragen van SP en PvdA blijkt dat zes organisaties zitting nemen in de commissie: de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek, de provincie, de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Chemelot zelf.

Risico's en nadelen
De nieuwe zogeheten Vestigingscommissie moet uiteindelijk een belangenafweging maken. “Belangrijke voorwaarde daarbij is dat ook de risico’s en nadelen van nieuwe activiteiten voldoende meegewogen worden”, zo stelt het provinciebestuur.

Presentatie
De commissie maakt deel uit van de nieuwe uitgebreide veiligheidsvisie voor Chemelot. Die wordt op 29 oktober gepresenteerd aan het Limburgs Parlement en de gemeenteraden van Sittard-Geleen, Stein en Beek.

Zeventien incidenten
Uit het antwoord van het provinciebestuur wordt ook duidelijk dat er zich tussen 21 juni 2018 en 24 september van dit jaar zeventien incidenten hebben voorgedaan op Chemelot. Het opvallendste was een gaslek bij een salpeterzuurfabriek op 3 augustus. Dat leidde tot groot alarm. Zo sloot winkelcentrum Makado in Beek de deuren en gingen ook winkels in Geleen meteen dicht.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen