Chemelot

Onafhankelijk toezicht op nieuwe activiteiten Chemelot

Niet een commissie van overheidsvertegenwoordigers, maar een commissie van drie onafhankelijke experts gaat nieuwe activiteiten op en rond Chemelot beoordelen.

Chemelot DSM Sabic Kerensheide
Commissie gaat wel en wee op en rond Chemelot monitoren

Er komt een nieuwe commissie die nieuwe activiteiten op en rond chemisch bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen gaat beoordelen. Daarbij is er veel aandacht voor veiligheid.

Brunssum praat achter gesloten deur over Jo Palmen

Een raadscommissie in Brunssum bespreekt dinsdagavond een rapport over een stuk grond van de omstreden wethouder Jo Palmen achter gesloten deuren.

Lenaers vicevoorzitter commissie tegen terrorisme

Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) wordt donderdag gekozen tot vicevoorzitter van de nieuwe terrorismecommissie in het Europees Parlement.

Familie Rudy uit Blerick wil commissie onopgeloste zaken

De nabestaanden van de 24-jarige Rudy van der Hoeven uit Blerick pleiten samen met lotgenoten voor een onafhankelijke commissie, die dossiers van onopgeloste zaken onder de loep neemt.

Oud-bestuurders in commissie van wijzen VVV-Venlo

Oud-burgemeester van Venlo John van Graafeiland is de voorzitter van een speciale commissie van wijzen, die moet onderzoeken op welke manier de gemeente steun kan geven aan voetbalclub VVV-Venlo.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts