Overslaan en naar de inhoud gaan

Commissarissen L1: 'We kunnen alles weerleggen'

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2020 - 17:39

De Raad van Commissarissen van L1 herkent zich absoluut niet in de kritiek van de ondernemingsraad op de gang van zaken rond het vertrek van de twee directeur/bestuurders van de omroep.

Dat laat RvC-voorzitter Hans Coppus weten in een persverklaring die woensdag is verspreid.

Geen vertrouwen
De OR meldde dinsdag in een open brief dat het personeel van L1 geen vertrouwen meer heeft in de RvC. Volgens Coppus kan de raad alle kritiek in deze brief weerleggen en verklaren. Hij licht dat niet verder toe: "Wij reageren niet over interne zaken binnen L1 en zaken rondom personen."

Slecht werkgeverschap
Aanleiding voor de brief van de OR was dat directeur-bestuurders Bert Lemmens en Emiel van der Wal afgelopen week, luttele dagen voor het verstrijken van hun contract, te horen kregen dat ze per 1 juli moesten vertrekken. Dat getuigt volgens de OR van slecht werkgeverschap. De OR vindt dat de RvC de continuïteit van de omroep in gevaar brengt door twee goed functionerende directeuren weg te sturen en een dure wervingsprocedure in te stellen, juist in deze moeilijke coronaperiode. Het personeel heeft veel vertrouwen in beide directeuren, die L1 door een moeilijke periode hebben geloodst en ervoor hebben gezorgd dat het bedrijf er goed voor staat.

Lees hier de brief van de RvC

Benoeming
Coppus geeft aan dat een adviesaanvraag naar de OR is gestuurd voor de benoeming van een nieuwe bestuurder. Wie die kandidaat is, maakt hij niet bekend. "Wij gaan ervan uit de nieuwe bestuurder binnenkort te kunnen presenteren."

Verbaasd
De OR is verbaasd over de reactie van de commissarissen. "Wij vragen ons af of de RvC zich ten volle realiseert wat er aan de hand is. Hoe denkt de RvC het vertrouwen te gaan herstellen?" De zorgen van het personeel over de continuïteit van L1 lijken volgens de OR niet serieus te worden genomen. "Het lijkt erop dat de raad geen enkele aanleiding ziet om kritisch naar het eigen functioneren te kijken."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen