Overslaan en naar de inhoud gaan

Commissariaat grijpt niet in in Meerssen

Geplaatst opvrijdag 11 maart 2016 - 14:10

Meerssen handelt in strijd met de regels door zich te bemoeien met de ruzie rond de lokale omroep. Dat blijkt uit een brief van het Commissariaat voor de Media aan de gemeente, die in handen is van L1.

In Meerssen is al maanden een hevige ruzie tussen de lokale omroep RTMe en productiemaatschappij Meer Vandaag. Die laatste maakte radio- en tv-uitzendingen in opdracht van de omroep, maar werd aan de kant gezet na een conflict met het bestuur van RTMe.

Regels
De gemeente heeft Meer Vandaag in januari gevraagd om opnieuw te starten met het maken van uitzendingen. Het Commissariaat voor de Media waarschuwt de gemeente in een brief dat dit in strijd is met de regels. Volgens de waakhond voor de media mag alleen RTMe uitzendingen voor de gemeente Meerssen verzorgen.

Consequenties
"RTMe is verantwoordelijk voor de uitzendingen. Dat de gemeente productiemaatschappij Meer Vandaag de opdracht heeft gegeven tot het verzorgen van radio- en televisie-uitzendingen sluit daarbij dan ook niet aan", zegt het Commissariaat. Consequenties heeft dat vooralsnog niet. Een woordvoerder zegt dat op dit moment geen verder onderzoek wordt gedaan.

Zender op zwart
Wethouder Berry van Rijswijk erkent dat de regels niet worden nageleefd. "De wetgeving is helder maar moet geen knellend keurslijf zijn. Een zender op zwart, daar hebben burgers in Meerssen niets aan. De gemeenteraad is ook opgekomen voor de 30 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. Uiteindelijk is het aan het Commissariaat om hier iets aan te doen of zo te laten", laat hij weten.

Illegaal bezig
De organisatie voor lokale publieke omroepen, de OLON, is verbaasd over de gang van zaken. "Procedureel kan dit niet," zegt een woordvoerder. De OLON vindt dan ook dat het Commissariaat moet ingrijpen. Ook de enig over gebleven bestuurder van RTMe vindt dat ingrijpen nodig is. "Op dit moment zijn de gemeente en Meer Vandaag dus feitelijk illegaal bezig. Dat het Commissariaat dit laat gebeuren is voor mij dan ook onbegrijpelijk," zegt voorzitter René van Druenen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

College Meerssen: gun MeerVandaag zendmachtiging
Omroep-ruzie: LPO Meerssen in beroep tegen besluit
Van Rijswijk definitieve vervanger van Gubbels in Meerssen
Zieke wethouder Meerssen neemt ontslag
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen