Overslaan en naar de inhoud gaan

Commerciële productie van kweekvlees dichterbij

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 7:51

Met de oprichting van MosaMeat op de Health Campus in Maastricht wordt een eerste stap gezet naar de commerciële productie van kweekvlees.

Daarmee is de kweekhamburger de laboratoriumfase ontgroeid.

Professor Mark Post van de Universiteit Maastricht verraste de wereld twee jaar geleden met een hamburger die in het lab is gemaakt van 20.000 met de hand gekweekte bundeltjes spiercellen. Post kweekte niet alleen vlees, maar ook interesse.

Mosa-Meat
Met de oprichting van Mosa-Meat zet hij samen met voedseltechnoloog Peter Verstrate nu de volgende stap. MosaMeat vereist als spin-off van de Universiteit Maastricht een investering van zes miljoen euro. Geld dat nodig is voor verder onderzoek én om goedkeuring te krijgen van de Voedsel en Warenautoriteit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kweekburger binnen paar jaar in de winkel
ANP
'Over vier jaar is kweekvlees voor iedereen te koop'
'Geen medische aanleiding voor klonen van mensen'
Miljoeneninvestering in Maastrichtse kweekhamburger
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen