Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Commerciële productie van kweekvlees dichterbij

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 7:51

Met de oprichting van MosaMeat op de Health Campus in Maastricht wordt een eerste stap gezet naar de commerciële productie van kweekvlees.

Daarmee is de kweekhamburger de laboratoriumfase ontgroeid.

Professor Mark Post van de Universiteit Maastricht verraste de wereld twee jaar geleden met een hamburger die in het lab is gemaakt van 20.000 met de hand gekweekte bundeltjes spiercellen. Post kweekte niet alleen vlees, maar ook interesse.

Mosa-Meat
Met de oprichting van Mosa-Meat zet hij samen met voedseltechnoloog Peter Verstrate nu de volgende stap. MosaMeat vereist als spin-off van de Universiteit Maastricht een investering van zes miljoen euro. Geld dat nodig is voor verder onderzoek én om goedkeuring te krijgen van de Voedsel en Warenautoriteit.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kweekburger binnen paar jaar in de winkel
ANP
'Over vier jaar is kweekvlees voor iedereen te koop'
'Geen medische aanleiding voor klonen van mensen'
Miljoeneninvestering in Maastrichtse kweekhamburger
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen