Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Commerciële productie van kweekvlees dichterbij

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 7:51

Met de oprichting van MosaMeat op de Health Campus in Maastricht wordt een eerste stap gezet naar de commerciële productie van kweekvlees.

Daarmee is de kweekhamburger de laboratoriumfase ontgroeid.

Professor Mark Post van de Universiteit Maastricht verraste de wereld twee jaar geleden met een hamburger die in het lab is gemaakt van 20.000 met de hand gekweekte bundeltjes spiercellen. Post kweekte niet alleen vlees, maar ook interesse.

Mosa-Meat
Met de oprichting van Mosa-Meat zet hij samen met voedseltechnoloog Peter Verstrate nu de volgende stap. MosaMeat vereist als spin-off van de Universiteit Maastricht een investering van zes miljoen euro. Geld dat nodig is voor verder onderzoek én om goedkeuring te krijgen van de Voedsel en Warenautoriteit.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kweekburger binnen paar jaar in de winkel
ANP
'Over vier jaar is kweekvlees voor iedereen te koop'
'Geen medische aanleiding voor klonen van mensen'
Miljoeneninvestering in Maastrichtse kweekhamburger
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen