Overslaan en naar de inhoud gaan

Comité in Grubbenvorst zoekt Joodse overlevenden

Geplaatst opvrijdag 2 januari 2015 - 22:10

In Grubbenvorst is een comité opgericht dat op zoek is naar Joodse overlevenden van de oorlog, die in deze regio waren ondergedoken.

Aanleiding is de uitvoering van een dodenmis die één van de overlevenden, Hans Lachman, na de oorlog heeft gemaakt voor pastoor Henri Vullinghs van Grubbenvorst.

Schuilplaats
Door diens inzet kregen honderden Joden in Grubbenvorst, Sevenum, Broekhuizen en andere dorpen een schuilplaats. Zelf overleefde de pastoor de oorlog niet: hij overleed in concentratiekamp Bergen-Belsen.

Lachmans requiem voor Vullinghs wordt 9 april in de kerk van Grubbenvorst voor het eerst weer uitgevoerd, op de 70ste sterfdag van de priester. Het Comité Requiem for Freedom zoekt daarvoor nog sponsors en informatie.

Lees zaterdag over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stolpersteine bij klooster in Koningsbosch
Sobiborprijs voor historicus uit Beek
'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly
ANP
'Seksrabbijn zelf niet op vakantiepark Hommelheide'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen