Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Comité in Grubbenvorst zoekt Joodse overlevenden

Geplaatst opvrijdag 2 januari 2015 - 22:10

In Grubbenvorst is een comité opgericht dat op zoek is naar Joodse overlevenden van de oorlog, die in deze regio waren ondergedoken.

Aanleiding is de uitvoering van een dodenmis die één van de overlevenden, Hans Lachman, na de oorlog heeft gemaakt voor pastoor Henri Vullinghs van Grubbenvorst.

Schuilplaats
Door diens inzet kregen honderden Joden in Grubbenvorst, Sevenum, Broekhuizen en andere dorpen een schuilplaats. Zelf overleefde de pastoor de oorlog niet: hij overleed in concentratiekamp Bergen-Belsen.

Lachmans requiem voor Vullinghs wordt 9 april in de kerk van Grubbenvorst voor het eerst weer uitgevoerd, op de 70ste sterfdag van de priester. Het Comité Requiem for Freedom zoekt daarvoor nog sponsors en informatie.

Lees zaterdag over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stolpersteine bij klooster in Koningsbosch
Sobiborprijs voor historicus uit Beek
'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly
ANP
'Seksrabbijn zelf niet op vakantiepark Hommelheide'
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen