Overslaan en naar de inhoud gaan

Comeback tienerband Ch!pz: 'Bizar, geweldig en vet'

Geplaatst opzondag 28 oktober 2018 - 11:55

Tienerband Ch!pz heeft zaterdagavond voor het eerst in acht jaar weer op het podium gestaan. En dat optreden smaakt absoluut naar meer.

"Het was bizar, geweldig en vet", zegt zanger Kevin Hellenbrand uit Brunssum tegen L1.

Meezingers
De Brunssumer geeft toe dat hij voorafgaand aan het optreden in de Brabanthallen in Den Bosch wel spanning voelde. "Je weet natuurlijk niet hoe het publiek gaat reageren", zegt Hellenbrand. "Maar vanaf het eerste moment heeft het publiek meegezongen. Ongelooflijk dat iedereen onze liedjes nog kent. Het was écht te gek."

Hits
Ch!pz was tussen 2003 en 2011 immens populair onder Nederlandse tieners. Met singles als Ch!pz in Black, Cowboy en 1001 Arabian Nights bestormden ze de hitlijsten. Eind 2010 besloot het management de band op te heffen, omdat het geen succes meer in de groep zag.

Comeback
Vlak voor 1 april plaatsten de voormalige bandleden voor de grap een aankondiging op social media over een eenmalig optreden in de Ziggo Dome. Ze kregen daar zoveel positieve reacties op dat werd besloten om écht voor een comeback te gaan. "Onze boeker heeft het heel druk. De komende tijd hebben we heel veel optredens", zegt Hellenbrand. De zanger laat weten dat Ch!pz binnenkort ook in Limburg te bewonderen zal zijn.

Lees ook: Tienerband Ch!pz kondigt meerdere optredens aan

Nieuwe muziek
Volgens Hellenbrand hoeven de fans voorlopig geen nieuwe muziek te verwachten van de tienerband. "Nee, in eerste instantie blijven we optreden met onze oude hits", zegt de Brunssumer. "Maar je weet natuurlijk nooit waar het schip strandt."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen