Overslaan en naar de inhoud gaan

Comeback survivalgoeroe Jo Bonten met gejuich ontvangen

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 15:41

De langverwachte terugkeer van overlevingsexpert Jo Bonten is eindelijk een feit. Baexem's bekendste bejaarde weet immers hoe burgers in het door drugsgeweld geteisterde Amsterdam de rondvliegende kogels kunnen ontwijken.

In een drie minuten durend item van herrezen televisieprogramma Man Bijt Hond rijgt Bonten de tips op een voor hem kenmerkende wijze, dus met hoge stem en soepele fysieke simulaties, aaneen. En dat nadat er jarenlang niets van de survivalgoeroe vernomen was. Ondanks een inmiddels twee jaar oude belofte voor een spoedige comeback.

Lantaarnpalen en boodschappentassen
In het nieuwe filmpje demonstreert Bonten onder meer hoe je, liggend op het trottoir, horizontaal passerende kogels kunt ontwijken. Mocht dat gebeuren op het moment dat je met een boodschappentas rondbanjert, dan adviseert Bonten de boodschappentas achter te laten. Daarnaast wijst hij op lantaarnpalen als mogelijke schuilplaats. Want, zo redeneert Bonten, "ook al steekt je lichaam iets uit, dan heb je nog steeds maar de helft van de kans dat je getroffen zult worden."

Normaal doen
Bonten, die in het verleden faam verwierf met YouTube-filmpjes waarin hij met gewiekste gevechtstechnieken een oplossing voor iedere crisis in petto had, benadrukt dat het gevaar groot is. "In theorie kan iedereen een crimineel zijn", waarschuwt Bonten het volk. Het advies van de adviseur bij uitstek is echter simpel: "Gewoon normaal doen!"

Schaterlachen
Bonten kreeg vrijdagavond in het
NPO-programma Jinek bijval van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Die vond dat de tips van Bonten hout sneden. De overige tafelgasten reageerden geamuseerd op het energieke optreden van Bonten. Datzelfde gold voor de mannen aan tafel bij Veronica Inside, waar Bonten's expertise werd gadegeslagen door de schaterlachende voetbalanalisten René van der Gijp en Valentijn Driessen.

Lees ook: Eindelijk teken van leven van survival-expert Jo Bonten

Engels
De comeback van Jo Bonten liet langer op zich wachten dan zijn volgelingen hadden gehoopt. De immens populaire filmpjes van Bonten stopten in 2014. Totdat hij in 2017 plotseling in een filmpje door het bos bleek te dartelen. Met de vlekkeloze Engelse woorden "Thanks for watching, and see you soon" leek Bonten toen al te hinten op een terugkeer, die uiteindelijk deze week dus werkelijkheid zou worden. Man Bijt Hond keerde deze week na een jarenlange afwezigheid terug op de buis bij SBS6.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen