Overslaan en naar de inhoud gaan

Colonnes met vrachtwagens zijn groot probleem op A67

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2015 - 11:37

Er moet op de A67 een praktijkproef komen om de problemen rond de colonnevorming van vrachtwagens te beperken.

Dat blijkt uit ledenonderzoek van de ANWB en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Colonnes
Op snelwegen met veel vrachtverkeer ontstaan vaak 'treintjes' met dicht op elkaar rijdende vrachtwagens. Hierdoor kan het in- en uitvoegend verkeer in de problemen komen.

TLN steunt het pleidooi van de ANWB voor maatregelen om de nadelige gevolgen rond colonnevorming tegen te gaan.

Afstand houden
Om dit probleem op te lossen zijn aanpassingen nodig bij zowel vrachtwagenchauffeurs, automobilisten als de wegbeheerders. Zo zouden weggebruikers meer afstand moeten houden. Hier mag volgens de leden van de ANWB en de achterban van TLN ook strenger op gecontroleerd worden.

In- en uitvoegen
Ook het in- en uitvoeggedrag van veel automobilisten draagt niet bij aan de veiligheid. Zo ontstaan er gevaarlijke situaties als auto's met een te lage snelheid in willen voegen. Ook zouden automobilisten niet tot het laatste moment moeten wachten bij het uitvoegen.

Verbreding
Ook aan de wegen zelf kan het nodige gedaan worden. Zo zou het volgens TLN wenselijk zijn als de invoegstroken verlengd worden, zodat zware vrachtwagens meer tijd hebben om op snelheid te komen. Bovendien is op een aantal drukke snelwegen de aanleg van een derde rijstrook noodzakelijk. Bijvoorbeeld op de A67. De snelweg tussen Venlo en Eindhoven staat bij TLN hoog op de wensenlijst.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Overzicht A67: ongevallen en opstoppingen
Snelweg A67
Golf aan klachten over A67 op meldpunt ANWB
Files A67 grote schadepost voor transporteurs
CDA voert actie voor verbreding A67
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen