Overslaan en naar de inhoud gaan

College Roermond wil niet wachten met Decathlon

Geplaatst opmaandag 27 oktober 2014 - 7:19

Het college van Roermond is niet van zins een definitieve beslissing over de komst van sportzaak Decathlon uit te stellen tot het nieuwe detailhandelsbeleid er ligt. Dat antwoordt het college op vragen van de LVR.

Het detailhandelsbeleid zou uiterlijk eind dit jaar geactualiseerd worden, maar dat is doorgeschoven naar februari 2015.

Versterking binnenstad
Belangrijk onderdeel is het zogeheten flankerend beleid, dat de positie van de binnenstad moet versterken ten opzichte van het Designer Outlet en het Retailpark, waar Decathlon zich wil vestigen. Ook het CDA liet eerder al weten dat de komst van het sportwarenhuis in een breder perspectief moet worden geplaatst.

B en W willen 'in het belang van de economische ontwikkeling van de stad' niet daarop wachten.

Procedure
Bovendien staat de vestiging van Decathlon in hun ogen los van het detailhandelsbeleid. Decathlon vestigt zich immers in het pand van De Vrijbuiter waarop al de bestemming detailhandel rust. Alleen de branchering wordt deels gewijzigd.

Daarvoor moet het bedrijf een omgevingsvergunning aanvragen. Vervolgens start een procedure, waarbij tegenstanders - veel centrumwinkeliers vrezen concurrentie - de mogelijkheid hebben beroep aan te tekenen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vergunning voor Decathlon op Retailpark in Roermond
Decathlon stelt vestiging in Roermond voorlopig uit
Winkelcentrum Roermond wellicht compacter
Designer Outlet opnieuw meest succesvolle outlet van Europa
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen