Overslaan en naar de inhoud gaan

College Meerssen: gun MeerVandaag zendmachtiging

Geplaatst opdonderdag 21 april 2016 - 6:31

Als het aan het college van Meerssen ligt, krijgt MeerVandaag vanaf augustus de zendmachtiging om de lokale omroep in de gemeente te mogen verzorgen.

De huidige machtiging, die in handen is van RTME, verloopt deze zomer. Zowel RTME, onder de nieuwe naam LPO Meerssen, als MeerVandaag, die al maanden met elkaar in conflict zijn, heeft een nieuwe zendmachtiging aangevraagd.

Advies
Het Commissariaat voor de Media beslist uiteindelijk wie die krijgt. Als sprake is van meerdere partijen die een aanvraag indienen, zoals nu in Meerssen dus het geval is, vraagt het commissariaat de gemeenteraad een advies uit te brengen.

Opstappen
Verantwoordelijk wethouder Berry van Rijswijk gaat ervan uit dat de raad voor Meer kiest. Temeer daar de raad rondom het conflict tussen RTME en de programmamakers van ‘Meer’ unaniem een oproep heeft gedaan aan het adres van René van Druenen om op te stappen als laatst overgebleven bestuurslid van RTME. Van Druenen weigert dat.

Lees hier alles over de lokale omroepen in Meerssen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Omroep-ruzie: LPO Meerssen in beroep tegen besluit
Commissariaat grijpt niet in in Meerssen
Omroep-ruzie: Meerssen kiest unaniem voor MeerVandaag
Lokale media in Meerssen gaan samen verder
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen