Overslaan en naar de inhoud gaan

College Landgraaf op matje om herindelingsreferendum

Geplaatst opdonderdag 26 oktober 2017 - 18:30

De referendumcommissie die de gemeente Landgraaf bijstaat in het houden van het referendum over een gemeentelijke herindeling met Heerlen, roept de burgemeester en wethouders op het matje.

Aanleiding is een klacht van een inwoner, die vindt dat de gemeente niet objectief en correct communiceert over het referendum.

Hoorzitting
Volgende week dinsdag houdt de klachtencommissie een openbare hoorzitting waar de klager en het gemeentebestuur voor zijn uitgenodigd.

Stevige kritiek
Op de manier waarop het gemeentebestuur van Landgraaf communiceert rond de fusie met Heerlen is kritiek. De gemeente heeft een half miljoen euro uitgetrokken om campagne te voeren tegen de herindeling, en doet dat ook via officiële gemeentekanalen.

Verwonderd
Afgelopen weekeinde zei ook gedeputeerde Ger Koopmans zich te ergeren aan de opstelling van de gemeente. "Ik ben, laat ik me voorzichtig uitdrukken, verwonderd en verbaasd over de advertenties die ik heb gezien. De strekking is: 'Vindt u ook dat Landgraaf zelfstandig moet blijven?' Dat is voor de overheid een rare vraag", zei hij afgelopen zondag in het L1-programma De Stemming.

Lees hier alles over de herindeling Heerlen-Landgraaf.

Dialoog
De gemeente Heerlen heeft ondertussen in een brief het college van Landgraaf opgeroepen om toch weer aan tafel te komen zitten over de aankomende herindeling. "Wij willen liever een proces voorbereiden dat uiteindelijk niet doorgaat, dan onvoorbereid een herindeling ingaan." Landgraaf weigert om met Heerlen te praten over bijvoorbeeld samenvoeging van ambtenarenapparaten omdat het tegen de fusie is.

Gaat Landgraaf hierover niet met Heerlen in gesprek, dan gaat die laatste gemeente op eigen houtje de fusie voorbereiden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen