Leerlingen eerder naar huis vanwege verwachte sneeuw

Leerlingen van verschillende middelbare scholen in Limburg mogen maandag eerder naar huis.

School vol, leerlingen naar buiten

Klaslokaal uit en healthclub in. Leerlingen van het Blariacumcollege in Venlo krijgen volgend schooljaar deels les buiten hun school door een overspoeling aan aanmeldingen.

Oplossing scholenrel: leerlingen mogen toch naar Blariacum

Er is een oplossing voor de rel rond de toelating van een groep leerlingen op het Blariacumcollege in Blerick.

Ouders leggen zich niet neer bij uitloting Blariacum

Een groepje kinderen van een basisschool in Tegelen wil naar de brugklas van het Blariacum-college. Maar ze zijn uitgeloot en doorverwezen naar hun tweede keus, het grotere College den Hulster. De ouders laten het er niet bij zitten.

Limburgse school wint 'megafeest' met Broederliefde

Het College Den Hulster in Venlo heeft een groot schoolfeest gewonnen.

School doet aangifte tegen racistische nepleraar

College Den Hulster in Venlo heeft aangifte gedaan tegen iemand die zich op Facebook uitgaf als docent van de school en racistische opmerkingen plaatste.

Nepleraar discrimineert op Facebook: 'Misselijkmakende grap'

Het Den Hulstercollege in Venlo onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de discriminerende berichten die zogenaamd in naam van een docent op Facebook worden geplaatst.

Brugklassers Venlo en Blerick moeten Chromebook aanschaffen

De 1189 brugklassers op scholen Blariacum, Den Hulster en Valuascollege in Venlo en Blerick moeten komend jaar beschikken over een Chromebook, een door Google ontwikkelde laptop.

Blerickse scholier slaagt met vier tienen

Ilija Milutin hoefde zich donderdag niet druk te maken over de vraag of hij wel of niet geslaagd was voor het tweetalig vwo op College Den Hulster in Venlo. De vraag was hooguit met welke cijfers.

Boot bouwen voor meer praktijkles in Venlo

Leerlingen van College Den Hulster in Venlo bouwen een zeilboot, op eigen initiatief omdat ze meer praktijkles wilden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!