Overslaan en naar de inhoud gaan

College Brunssum valt in debat over herindeling

Geplaatst opwoensdag 27 september 2017 - 9:41

Het college in Brunssum is ontploft na een debat over mogelijke herindeling met Heerlen en Landgraaf.

Drie van de vier wethouders zijn dinsdagavond opgestapt na urenlange discussies over het onderwerp, meldt lokale omroep LOO-tv.

Commissie
De oppositie wilde dat het college een commissie instelt die probeert om een fusie met Heerlen en Landgraaf te voorkomen. Omdat de oppositie een meerderheid heeft in de gemeenteraad, komt die commissie er ook. Omdat wethouders Frank Joosten (VVD), Peter Heinen (CDA) en Haico Offermans (PvdA) weigerden mee te werken aan die commissie, zijn zij uiteindelijk opgestapt. Alleen wethouder Carolus de Rijck van de Brunssumse Christen Democraten BCD blijft aan.

Herindeling Parkstad
Het debat over herindeling is in Brunssum opgelaaid nadat de naam van de gemeente viel in de discussie over de fusie van Heerlen en Landgraaf. In het voorstel dat de provincie uiteindelijk naar Den Haag stuurde over het samengaan van Heerlen en Landgraaf werd gevraagd ook te kijken naar Brunssum.

De oppositie in Brunssum is tegen herindeling, behalve de SP. De commissie waar de raad dinsdagavond om gevraagd heeft, is bedoeld om een signaal af te geven dat Brunssum zelfstandig wil blijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen