Stadhuis Maastricht

Excuses college Maastricht voor bespioneren ambtenaren

Het stadsbestuur van Maastricht heeft excuses aangeboden voor het bespioneren van ambtenaren van de gemeente.

Oud-informateur Gabriëls vooral benieuwd naar nieuw college

Voormalig informateur Geert Gabriëls is benieuwd hoe het extraparlementair college in het gouvernement in de praktijk gaat werken als alle emoties zijn neergedwarreld.

'Links' ziet niets in extraparlementair provinciebestuur

De linkse partijen PvdA, GroenLinks en D66 zien niks tot weinig in een zogeheten extraparlementair provinciebestuur met maximaal zeven gedeputeerden. Daarmee staat de vorming ervan op losse schroeven.

Voormalig vechtcollege Bergen noemt zich nu stabiel

De plooien tussen de partijen van de nieuwe coalitie in Bergen zijn glad gestreken.

Sloopkogel afbraak
Flats Venlo-Noord op nominatie voor sloop

Woningcorporatie Woonwenz en het gemeentebestuur van Venlo hebben grootse plannen voor een herstructurering van Venlo-Noord.

Nieuw college gemeente Beek met BBB-NDB en CDA

De gemeente Beek gaat verder met een coalitie van BBB-NDB en CDA. Tevens krijgt het college drie nieuwe wethouders. Tegelijk stopt Maurice Wierix van BBB-NDB als wethouder.

'Murals Heerlen aanstootgevend en confronterend'

De GroenLinks-fractie in Heerlen vindt verschillende muurschilderingen in de stad niet gepast.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts