Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Collega-hoteliers twijfelen aan vluchtelingenplan Wesly

Geplaatst opzondag 13 september 2015 - 21:19

Voorzitter Antoine Scheerens van de Samenwerkende hotels in Maastricht (Sahot) twijfelt over de haalbaarheid van het vluchtelingenplan van ondernemer Benoit Wesly.

Die stelde zondag voor om in ieder hotel met 35 kamers of meer één kamer vrij te maken om vluchtelingen in onder te brengen. Ook in zijn hotels wil hij ruimte bieden aan vluchtelingen.

Lees ook: Hotelbaas Wesly: 'Vluchtelingen zijn welkom'

Professionele opvang
Scheerens prijst het initiatief, maar twijfelt of het plan werkt. De Sahot-voorzitter denkt dat er meer nodig is dan huisvesting alleen om een vluchtelingengezin onder te brengen. "Los van het feit dat de meeste hotelkamers er op ingericht zijn om maar twee mensen onder te brengen, denk ik ook dat er professionele opvang bij komt kijken, omdat het vaak om zwaar getraumatiseerde mensen gaat."

Integreren
Wesly ziet louter voordelen en denkt dat vluchtelingen sneller zullen integreren omdat hotels vaak midden in de stadscentra liggen en niet ergens in de periferie zoals veel opvangplekken. "Kinderen kunnen lopend naar school, vluchtelingen komen veel eerder met de autochtone bevolking in contact, leren de taal sneller en zullen eerder een baan vinden." Ook dat betwijfelt Scheerens: "Nogmaals, ik loof zijn initiatief, maar ik denk dat je eerst goed uit moet zoeken of dat mogelijk is. Welke status hebben die mensen? Mogen ze wel werken? Kunnen die kinderen wel naar school? Nee, ik weet niet of dit plan gaat werken."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terrorisme kost hotels in Maastricht klandizie
Postkantoorhotel in Maastricht was toch illegaal
Hotelbaas Wesly: 'Vluchtelingen zijn welkom'
Benoit Wesly begint hotel in Amerika
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen