Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Collega-hoteliers twijfelen aan vluchtelingenplan Wesly

Geplaatst opzondag 13 september 2015 - 21:19

Voorzitter Antoine Scheerens van de Samenwerkende hotels in Maastricht (Sahot) twijfelt over de haalbaarheid van het vluchtelingenplan van ondernemer Benoit Wesly.

Die stelde zondag voor om in ieder hotel met 35 kamers of meer één kamer vrij te maken om vluchtelingen in onder te brengen. Ook in zijn hotels wil hij ruimte bieden aan vluchtelingen.

Lees ook: Hotelbaas Wesly: 'Vluchtelingen zijn welkom'

Professionele opvang
Scheerens prijst het initiatief, maar twijfelt of het plan werkt. De Sahot-voorzitter denkt dat er meer nodig is dan huisvesting alleen om een vluchtelingengezin onder te brengen. "Los van het feit dat de meeste hotelkamers er op ingericht zijn om maar twee mensen onder te brengen, denk ik ook dat er professionele opvang bij komt kijken, omdat het vaak om zwaar getraumatiseerde mensen gaat."

Integreren
Wesly ziet louter voordelen en denkt dat vluchtelingen sneller zullen integreren omdat hotels vaak midden in de stadscentra liggen en niet ergens in de periferie zoals veel opvangplekken. "Kinderen kunnen lopend naar school, vluchtelingen komen veel eerder met de autochtone bevolking in contact, leren de taal sneller en zullen eerder een baan vinden." Ook dat betwijfelt Scheerens: "Nogmaals, ik loof zijn initiatief, maar ik denk dat je eerst goed uit moet zoeken of dat mogelijk is. Welke status hebben die mensen? Mogen ze wel werken? Kunnen die kinderen wel naar school? Nee, ik weet niet of dit plan gaat werken."

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terrorisme kost hotels in Maastricht klandizie
Postkantoorhotel in Maastricht was toch illegaal
Hotelbaas Wesly: 'Vluchtelingen zijn welkom'
Benoit Wesly begint hotel in Amerika
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen