Overslaan en naar de inhoud gaan

Collard: "Roda niet binnen drie of vier jaar gezond"

Geplaatst opmaandag 22 december 2014 - 19:06

Directeur Wim Collard van Roda JC verwacht niet dat zijn club op korte termijn weer gezond is. Door de financiële problemen staat Roda opnieuw onder curatele van de KNVB.

Door het tekort van 1,3 miljoen euro op de begroting loopt de schuld van Roda dit seizoen op tot 6,6 miljoen. Desondanks ziet de directeur perspectief voor zijn club. "We moeten, ook als we in de Jupiler League blijven, zwarte cijfers gaan schrijven. Zo kunnen we onze schuld afbouwen, maar dat gaat ons niet binnen drie of vier jaar lukken."

Huurschuld
Eén van de gevolgen van het liquiditeitsprobleem is dat de club de huur van het stadion niet meer kan betalen aan de gemeente Kerkrade. De jaarlijkse huursom bedraagt 800.000 euro, waarvan in januari de helft moet worden betaald.

Uitstel
Roda heeft uitstel van betaling aangevraagd en verwacht die ook te krijgen. "Het gaat om de aantrekkingskracht van het hele gebied. Door de stekker eruit te trekken bereikt de gemeente niet het gewenste doel", aldus Collard.

De gemeente Kerkrade geeft aan dat de situatie bij Roda JC in januari op de agenda staat.

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Michael van Praag
'KNVB-voorzitter Michael van Praag stapt komend jaar op'
Roda wil slotfase bekerduel met voorsprong overspelen
Roda-directeur: 'Geen promotie, dan minder huur'
'Vertrek Van den Bunder al duidelijk voor degradatie Roda'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen