Overslaan en naar de inhoud gaan

Colberts personeel Château St. Gerlach komen niet meer terug

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 11:14

De uitstraling van het restaurant in Château St. Gerlach komt er door de coronacrisis anders uit te zien dan de gasten de afgelopen jaren gewend waren.

Om voldoende afstand te creëren, is ervoor gekozen om een zogenoemde bistro-formule toe te passen in het hele chateau.

Andere setting
Dat betekent niet alleen wat meer ruimte, maar ook een informelere setting met op de meeste tafels geen linnen meer en ook het personeel zal geen colberts meer dragen. Volgens eigenaar Camille Oostwegel blijft dat ook na de coronacrisis het geval. "Dat is niet alleen bedacht voor deze coronafase. Het oude restaurant Château St. Gerlach komt niet meer terug. Dat wil niet zeggen dat we geen culinaire ambities meer hebben op deze locatie, die hebben we wel zeker, maar dan met een meer eigentijdse aanpak."

Video: L1

Nog niet al het personeel aan het werk
Château St. Gerlach is sinds deze week weer te bezoeken voor gasten. Zusterlocatie Chateau Neercanne is wel nog gesloten tot 1 juni. Daardoor is er niet voor al het personeel plaats. "We hebben 380 man personeel. Een deel kan in St. Gerlach uithelpen, omdat Neercanne nog niet open is, maar een deel zit ook nog thuis. Dat is de realiteit, helaas."

De bezetting van hotel en restaurant gaan volgens Oostwegel met pieken en dalen. "Doordeweeks is er nog vrij weinig te doen. Het is nu leuk dat het druk is, maar de rustige momenten baren nog steeds erg zorgen. We moeten het niet overschatten. Het is nog een lange weg terug."

Miljoenenverlies
De gevolgen van de coronacrisis hakken er ook goed in, ziet Oostwegel. "We lijden een miljoenenverlies. Met de kleine marges in de horeca heb je dat nog niet zo snel terugverdiend. De schade die we nu oplopen, duurt nog wel jaren voordat we het hebben weggepoetst."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen