Overslaan en naar de inhoud gaan

Coffeeshops Roermond mogen niet verkassen

Geplaatst opzaterdag 24 oktober 2015 - 8:22

De gemeente Roermond heeft een verzoek van Peter Hendriks, eigenaar van de twee coffeeshops in de stad, voor verplaatsing afgewezen.

Hendriks wilde een nieuwe shop bouwen nabij het Retailpark ten noorden van De Vrijbuiter. Die zou Skunk aan de Zwartbroekstraat en Sky op de Venloseweg moeten vervangen, waardoor de overlast voor bewoners afneemt.

Niet wenselijk
Hoewel het qua ruimtelijke inpassing zou kunnen, komt het college na overleg met politie en Openbaar Ministerie nu toch tot de conclusie dat verhuizing naar die locatie niet wenselijk is.

Negatief
De argumenten: extra aantrekkingskracht voor buitenlanders (Duitsers) vanwege de gunstige ligging, overconcentratie en grootschalige exploitatie van coffeeshops en een nabije fietsroute voor de jeugd naar scholengemeenschap BC Broekhin.

Ook uitbreiding van openingstijden, waarom Hendriks had gevraagd als de verhuizing niet door zou gaan, ziet het college niet zitten. Daardoor zou de situatie die nu onder controle is onder druk komen te staan.

Verbaasd
Hendriks is uitermate verbaasd door de afwijzing. "Op deze plek heeft niemand overlast. We wilden de shop inbedden in het groen en er een soort compound van maken waar je alleen op komt als je achttien bent. Ik heb een jaar op antwoord moeten wachten en had de indruk dat de gemeente hier wel mee kon leven. Ik heb de afgelopen jaren al zeker tien locaties voorgesteld en deze is verreweg de beste."

Hendriks vindt de argumenten van de gemeente geen hout snijden. "Dit is een gemiste kans. Maar ik ga geen moeite meer doen, als de gemeente toch niet mee wil werken."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buurt: coffeeshops moeten weg uit centrum Roermond
Actie voor behoud cameratoezicht coffeeshop Roermond
Roermond overspoeld door buitenlandse coffeeshopbezoekers
'Camera's bij Donderberg en coffeeshop blijven hangen'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen