Wietproef kabinet wordt gehouden in tien gemeenten

Tien gemeenten doen mee aan het experiment met staatswiet, dit meldt de NOS op basis van bronnen.

Animo voor deelname aan wietproef valt tegen
Animo voor deelname wietproef valt tegen

De belangstelling onder gemeenten om deel te nemen aan het experiment met legale wietteelt is minder groot dan verwacht.

Ambtenaren in de fout in coffeeshops: 'Slechte actie'

Een aantal Maastrichtse ambtenaren is donderdag in de fout gegaan tijdens controles in plaatselijke coffeeshops. Bij die controles werden persoonsgegevens van klanten genoteerd, iets dat niet de bedoeling is.

We hebben een winnaar: de beste coffeeshop van Maastricht

Mary Jane is de beste coffeeshop van Maastricht. Althans volgens de Jonge Democraten Limburg, de jongerenafdeling van D66.

Jongeren D66 blowen 'voor het goeie doel' in Maastricht

De jongerenafdeling van D66 gaat woensdag coffeeshops in Maastricht inspecteren. De partijleden controleren niet alleen op hygiëne en toegankelijkheid, maar bestuderen ook de kwaliteit van de wiet.

Coffeeshops: 'illegaal circuit spectaculair gegroeid'

Dagelijks kopen 220 toeristen in Maastricht cannabis in het illegale circuit.

Sittard-Geleen gematigd positief over nieuw drugsbeleid

Ook al blijft de straathandel in drugs in Sittard-Geleen een probleem, toch is de gemeente 'gematigd positief' over het nieuwe drugsbeleid.

Drugsdealers overspoelen Sittard

Het Stationsplein in Sittard wordt woensdag overspoeld door straatdealers. De coffeeshops in Sittard-Geleen mogen vanaf woensdag geen drugs meer verkopen aan buitenlanders.

Bewoners Venlo ten einde raad vanwege overlast coffeeshops

Bewoners van Venlo- Zuid zijn ten einde raad en doen een beroep op de gemeenteraad om de overlast van de twee coffeeshops in de wijk aan te pakken. Gesprekken met de burgemeester leverden niets op.

Roermond worstelt met coffeeshops

Nu Sittard- Geleen heeft besloten per 1 juni geen buitenlanders meer toe te laten in coffeeshops, bestaat de vrees dat deze groep naar Roermond komt om wiet te kopen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!