Overslaan en naar de inhoud gaan

Coffeeshophouder ziet alleen maar voordelen van staatswiet

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 6:00

De Venlose coffeeshophouder Peter Schneider is voorstander van legale wietteelt. Een aantal burgemeesters, onder wie Antoin Scholten van Venlo, kon maandag het conceptplan over de staatswiet bekijken.

Niet alle voorstellen konden op goedkeuring rekenen.

Lees ook: Grapperhaus overweegt Venlose aanpak bij staatswiet

Duitsers
Net als zijn burgemeester hoopt de eigenaar van coffeeshop Nobody's place dat er niet wordt vastgehouden aan het ingezetenencriterium. Dat houdt in dat alleen inwoners uit een bepaalde gemeente terecht kunnen voor de staatswiet. "Als je in het midden van het land woont dan is dat geen probleem. Maar kijk je naar een grensgemeente als Venlo dan is dat anders. Als je rond Venlo een cirkel trekt van 30 kilometer dan wonen daar heel veel Duitsers."

'Alleen maar voordelen'
Scheider heeft naar eigen zeggen meer Duitse dan Nederlandse klanten en juist de Duitsers vinden het nog belangrijker dan Nederlanders dat ze goede kwaliteit wiet kopen. "Met die legale
staatswiet kunnen mensen precies zien wat ze krijgen. Ik zie alleen maar voordelen."

Pesticiden
De
Venlose coffeeshophouder heeft er veel vertrouwen in dat het experiment goed verloopt. Hij hoopt dan ook niet dat het stopt na de proefperiode. "Gezien de vraag van de klant naar betrouwbare wiet, zou dat goed zijn. De klant moet bij aankoop kunnen zien wat er allemaal in zit. Hij moet kunnen zien dat er geen pesticiden inzitten en andere middelen die er niet in horen."

Volksgezondheid
Ook wijst hij op het voordeel voor de volksgezondheid. "We doen ons best op dit moment om de handel te controleren, maar het zou veel fijner zijn als dat vanuit de overheid geregeld is. Dat het niet tegen de volksgezondheid ingaat. Dat kunnen we nu niet garanderen want daar hebben we de middelen niet voor."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen