Overslaan en naar de inhoud gaan

Coffeeshophouder ziet alleen maar voordelen van staatswiet

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 6:00

De Venlose coffeeshophouder Peter Schneider is voorstander van legale wietteelt. Een aantal burgemeesters, onder wie Antoin Scholten van Venlo, kon maandag het conceptplan over de staatswiet bekijken.

Niet alle voorstellen konden op goedkeuring rekenen.

Lees ook: Grapperhaus overweegt Venlose aanpak bij staatswiet

Duitsers
Net als zijn burgemeester hoopt de eigenaar van coffeeshop Nobody's place dat er niet wordt vastgehouden aan het ingezetenencriterium. Dat houdt in dat alleen inwoners uit een bepaalde gemeente terecht kunnen voor de staatswiet. "Als je in het midden van het land woont dan is dat geen probleem. Maar kijk je naar een grensgemeente als Venlo dan is dat anders. Als je rond Venlo een cirkel trekt van 30 kilometer dan wonen daar heel veel Duitsers."

'Alleen maar voordelen'
Scheider heeft naar eigen zeggen meer Duitse dan Nederlandse klanten en juist de Duitsers vinden het nog belangrijker dan Nederlanders dat ze goede kwaliteit wiet kopen. "Met die legale
staatswiet kunnen mensen precies zien wat ze krijgen. Ik zie alleen maar voordelen."

Pesticiden
De
Venlose coffeeshophouder heeft er veel vertrouwen in dat het experiment goed verloopt. Hij hoopt dan ook niet dat het stopt na de proefperiode. "Gezien de vraag van de klant naar betrouwbare wiet, zou dat goed zijn. De klant moet bij aankoop kunnen zien wat er allemaal in zit. Hij moet kunnen zien dat er geen pesticiden inzitten en andere middelen die er niet in horen."

Volksgezondheid
Ook wijst hij op het voordeel voor de volksgezondheid. "We doen ons best op dit moment om de handel te controleren, maar het zou veel fijner zijn als dat vanuit de overheid geregeld is. Dat het niet tegen de volksgezondheid ingaat. Dat kunnen we nu niet garanderen want daar hebben we de middelen niet voor."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen