Overslaan en naar de inhoud gaan

Coffeeshophouder ziet alleen maar voordelen van staatswiet

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 6:00

De Venlose coffeeshophouder Peter Schneider is voorstander van legale wietteelt. Een aantal burgemeesters, onder wie Antoin Scholten van Venlo, kon maandag het conceptplan over de staatswiet bekijken.

Niet alle voorstellen konden op goedkeuring rekenen.

Lees ook: Grapperhaus overweegt Venlose aanpak bij staatswiet

Duitsers
Net als zijn burgemeester hoopt de eigenaar van coffeeshop Nobody's place dat er niet wordt vastgehouden aan het ingezetenencriterium. Dat houdt in dat alleen inwoners uit een bepaalde gemeente terecht kunnen voor de staatswiet. "Als je in het midden van het land woont dan is dat geen probleem. Maar kijk je naar een grensgemeente als Venlo dan is dat anders. Als je rond Venlo een cirkel trekt van 30 kilometer dan wonen daar heel veel Duitsers."

'Alleen maar voordelen'
Scheider heeft naar eigen zeggen meer Duitse dan Nederlandse klanten en juist de Duitsers vinden het nog belangrijker dan Nederlanders dat ze goede kwaliteit wiet kopen. "Met die legale
staatswiet kunnen mensen precies zien wat ze krijgen. Ik zie alleen maar voordelen."

Pesticiden
De
Venlose coffeeshophouder heeft er veel vertrouwen in dat het experiment goed verloopt. Hij hoopt dan ook niet dat het stopt na de proefperiode. "Gezien de vraag van de klant naar betrouwbare wiet, zou dat goed zijn. De klant moet bij aankoop kunnen zien wat er allemaal in zit. Hij moet kunnen zien dat er geen pesticiden inzitten en andere middelen die er niet in horen."

Volksgezondheid
Ook wijst hij op het voordeel voor de volksgezondheid. "We doen ons best op dit moment om de handel te controleren, maar het zou veel fijner zijn als dat vanuit de overheid geregeld is. Dat het niet tegen de volksgezondheid ingaat. Dat kunnen we nu niet garanderen want daar hebben we de middelen niet voor."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen