Overslaan en naar de inhoud gaan

Coffeeshop Roermond wil naar voormalige seksclub

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2020 - 7:00

In Roermond lijkt de overlast van coffeeshop Sky binnenkort aan een einde te komen. De zaak wil weg uit het centrum en verhuizen naar een leegstaande parenclub aan de Rijksweg tussen Herten en Linne.

De bewoners van de Venloseweg, waar de coffeeshop nu ligt, ervaren overlast van de bezoekers. Zo zijn er bijvoorbeeld te weinig parkeerplekken voor het aantal gasten van de shop, waardoor die zorgen voor verkeersoverlast.

Leegstaande seksclub
Als nieuwe bestemming heeft coffeeshophouder Peter Hendriks de voormalige seksstek Dolce Vita aan de Rijksweg op het oog. "Ik ben al meer dan tien jaar bezig met zoeken naar een nieuwe locatie. We denken momenteel de beste locatie in al die jaren gevonden te hebben."

De bal ligt nog bij de gemeente Roermond. Die moet ten laatste half oktober groen licht geven.

SKY
Beeldbewerking: L1

Van centrum naar Rijksweg
Volgens Hendriks is er op de nieuwe locatie geen sprake van verkeersoverlast. Het perceel beschikt standaard over zo'n 20 parkeerplekken. "Verkeersoverlast van coffeeshops is landelijk bekend. De meeste bezoekers komen per auto. Het zal mooier zijn als we in een rustigere omgeving kunnen liggen. De Rijksweg heeft wat dat betreft wel mogelijkheden."

Renovatie van half jaar
Na groen licht van de gemeente zal de coffeeshop niet op stel en sprong het centrum verlaten. Er is nog een hoop werk aan het al jaren leegstaande gebouw. "Het is erg onderkomen, je ziet overal graffiti. We hebben er wel even wat werk aan. We verwachten binnen zes maanden de deur open te kunnen zetten."

Eerder voorstel afgewezen door gemeente
Hendriks wilde vijf jaar geleden al verhuizen naar een nog te bouwen shop vlakbij het Retailpark. Dat mocht van de gemeente uiteindelijk niet omdat er sprake zou zijn van extra aantrekkingskracht voor met name Duitsers vanwege de gunstige ligging. Ook zou de shop dan vlakbij een fietsroute voor leerlingen van de middelbare school BC Broekhin liggen.

Lees ook: Coffeeshops Roermond mogen niet verkassen

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen