Overslaan en naar de inhoud gaan

Coffeeshop dreigt met miljoenenclaim naar gemeente

Geplaatst opwoensdag 7 juni 2017 - 19:18

Eigenaar Peter Hendriks van coffeeshops Skunk en Relax in Sittard dreigt met een miljoenenclaim als de gemeente Sittard-Geleen doorgaat met het weren van buitenlanders uit coffeeshops.

Hendriks geeft de gemeente tot 14 juni de tijd om te reageren anders start hij een civiele procedure.

Dure verhuizing
In overleg met de gemeente verhuisde de coffeeshopeigenaar in 2014 de twee coffeeshops uit het stadscentrum naar het Stationsgebied in Sittard. Dat kostte hem naar eigen zeggen veel geld.

Verbod
Op 1 juni 2016 stelde burgemeester Sjraar Cox een verbod in voor buitenlanders in de coffeeshops. “Tot het verbod bezochten jaarlijks 350.000 mensen beide shops”, aldus Hendriks. “Sindsdien daalde het aantal met zo’n 70 procent.” Vooral veel Duitsers en Belgen bezochten coffeeshops Skunk en Relax.

Lees ook: Drugsdealers overspoelen Sittard

Boos
Hij is ook boos omdat burgemeester Cox nooit overleg met hem zou hebben gevoerd over het zogenoemde ‘ingezetencriterium’. Dit criterium ontzegt buitenlanders de toegang tot coffeeshops.

Lees ook: Controle coffeeshops Sittard-Geleen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drugstoeristen trekken massaal naar Kerkrade en Roermond
Miljoenenclaim coffeeshops Sittard om strop
Illegale drugsverkoop Sittard-Geleen niet toegenomen
Buurt: coffeeshops moeten weg uit centrum Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen