Overslaan en naar de inhoud gaan

Code rood Zuid-Limburg door regenval en grote wateroverlast

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 18:13

Code rood gaat woensdagavond om 18:00 uur per direct gelden voor Zuid-Limburg. Dat heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) woensdag afgekondigd vanwege de verwachte zware regenval in het zuiden van de provincie.

Volgens het meteorologisch instituut wordt woensdagavond en -nacht opnieuw veel regen verwacht. Er kan volgens het KNMI nog 30 tot 50 millimeter bij vallen.

Regen
Omdat het zuiden van Limburg al kampt met het hoge water zal de wateroverlast steeds groter worden. Volgens Meteo Limburg komt in de loop van de avond vanuit Duitsland buiige regen met kans op onweer.

Hulp van militairen
Ongeveer 70 militairen gaan de hulpdiensten assisteren in het zuiden van de provincie. Zij gaan helpen met het vullen van zandzakken. Waar ze precies aan de slag gaan, is afhankelijk van de situatie op dat moment, laat de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten.

Volg het nieuws rondom de wateroverlast in ons liveblog

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen