Overslaan en naar de inhoud gaan

Code rood: sneeuwverstuivingen in Limburg verwacht

Geplaatst opzaterdag 6 februari 2021 - 13:08

Voor heel Nederland geldt zondag code rood in verband met het winterweer. Dat meldt het KNMI zaterdagmiddag.

De waarschuwing geldt van middernacht tot zondagavond. Code rood is afgegeven vanwege sneeuw in combinatie met veel wind en matige vorst. Het meteorologisch instituut waarschuwt voor slecht zicht, snijdende kou en sneeuwduinen die het verkeer kunnen belemmeren.

Verraderlijk
Meteo Limburg verwacht langdurige sneeuwval en houdt voor het uiterste zuiden van de provincie rekening met (ijs)regen, ijzel en (natte) sneeuw. "Die ijzel kan verraderlijk worden", zegt weerman Thijs Zeelen.

Lees ook: Stevig winterweer verwacht: wat merkt Limburg ervan?

Pak sneeuw
In Limburg valt de meeste sneeuw vermoedelijk in Noord-Limburg. Meteo Limburg houdt daar rekening met een pak sneeuw van 10 tot 20 centimeter, met sneeuwverstuivingen. "Dan waait sneeuw over de weg en die kan kleine sneeuwduinen vormen", legt Zeelen uit.

Sneeuwjacht
Door de stevige oostenwind is er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor kunnen die sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, mogelijk minder dan 500 m, en is het voor het gevoel snijdend koud.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen