Overslaan en naar de inhoud gaan

Code oranje om aanhoudende hitte, vooral extreem in Limburg

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 8:46

Het KNMI heeft maandag opnieuw code oranje uitgeroepen, vanwege de aanhoudende hitte. In de loop van de middag wordt het in Limburg tropisch warm, zo'n 35 à 36 graden.

Code oranje geldt voor Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. In de overige provincies geldt code geel.

Warmterecord
Voor het KNMI-weerstation bij Beek kan maandag opnieuw een datumwarmterecord gebroken worden. Dat record staat nu nog op 33,4 graden, gemeten op 10 augustus 1998.

Tropennachten
De nachten blijven warm. Hoewel er aan het eind van de middag een onweersbui over Limburg kan trekken, koelt het niet echt af. Rond middernacht is nog ruim 25 graden, verwacht Meteo Limburg. Tijdens het grootste deel van de nacht is het warmer dan 20 graden. Pas rond zonsopgang kan het afgekoeld zijn naar zo'n 18 graden.

Lange hittegolf
Aan de hitte komt voorlopig ook nog geen eind. Pas vanaf vrijdag kan het geleidelijk iets minder warm worden, met in het weekend temperaturen iets onder de 30 graden. Daarmee komt er nog geen eind aan de hittegolf, omdat het voorlopig warmer blijft dan 25 graden.

Lees de uitgebreide vooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen