Overslaan en naar de inhoud gaan

Code oranje om aanhoudende hitte, vooral extreem in Limburg

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 8:46

Het KNMI heeft maandag opnieuw code oranje uitgeroepen, vanwege de aanhoudende hitte. In de loop van de middag wordt het in Limburg tropisch warm, zo'n 35 à 36 graden.

Code oranje geldt voor Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. In de overige provincies geldt code geel.

Warmterecord
Voor het KNMI-weerstation bij Beek kan maandag opnieuw een datumwarmterecord gebroken worden. Dat record staat nu nog op 33,4 graden, gemeten op 10 augustus 1998.

Tropennachten
De nachten blijven warm. Hoewel er aan het eind van de middag een onweersbui over Limburg kan trekken, koelt het niet echt af. Rond middernacht is nog ruim 25 graden, verwacht Meteo Limburg. Tijdens het grootste deel van de nacht is het warmer dan 20 graden. Pas rond zonsopgang kan het afgekoeld zijn naar zo'n 18 graden.

Lange hittegolf
Aan de hitte komt voorlopig ook nog geen eind. Pas vanaf vrijdag kan het geleidelijk iets minder warm worden, met in het weekend temperaturen iets onder de 30 graden. Daarmee komt er nog geen eind aan de hittegolf, omdat het voorlopig warmer blijft dan 25 graden.

Lees de uitgebreide vooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen