Grens Duitsland - Nederland, wegwijzer (stock)

Aken en Düsseldorf code oranje: alleen noodzakelijke reizen

Voor Aken en Düsseldorf geldt vanaf woensdag code oranje. Dat betekent dat de Duitse steden alleen voor noodzakelijke reizen bezocht mogen worden.

Grenscontrole België corona grens
België naar code oranje: alleen nog noodzakelijke reizen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor heel België reisadvies code oranje afgegeven.

mondkapjes horeca_HD
Eerste annuleringen in Maastricht door Belgische code oranje

Een aantal restaurants in Maastricht heeft vrijdag de eerste annuleringen ontvangen van Belgische klanten. De Belgische overheid heeft Limburg donderdag aangeduid als een code oranje-gebied.

Grenscontroles Maaseik
Code oranje: wat is de impact voor Limburgers én Belgen?

België heeft Limburg donderdag aangeduid als een gebied met code oranje. Wat betekent dat besluit in de praktijk? Er zijn veel vragen bij Limburgers, maar ook bij Belgen die vaak de grens oversteken.

Belgische politiecontrole grenscontrole aan de grens met Limburg
Belgen geven Limburg code oranje

België heeft Limburg gewijzigd naar code oranje gebied. Dat betekent dat niet noodzakelijke reizen voor zowel Belgen als Limburgers worden afgeraden.

Zomer hitte hittegolf zon watersport boot Maas Stevensweert varen (7 aug 2020)
Code oranje voor hitte in Limburg beëindigd

Het KNMI heeft code oranje die van kracht was voor onder andere Limburg vanwege de aanhoudende hitte beëindigd.

stock zomer hitte hittegolf zon zonnebrand zonnebrandcrème
Code oranje om aanhoudende hitte, vooral extreem in Limburg

Het KNMI heeft maandag opnieuw code oranje uitgeroepen, vanwege de aanhoudende hitte. In de loop van de middag wordt het in Limburg tropisch warm, zo'n 35 à 36 graden.

stock hittegolf hitte zomer zon
Tropisch warm: Opnieuw hitterecord in Limburg

In Zuid-Limburg is een warmterecord gebroken. In Beek werd om 14:10 uur een temperatuur van 35,0 graden gemeten en daarmee is het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten in Beek.

stock hittegolf hitte zomer zon
KNMI: zaterdag code oranje in Limburg

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor zaterdag code oranje afgekondigd voor de provincie Limburg.

Dubrovnik (22 jul 2020)
ANVR: 'Maak je vakantie zoveel mogelijk af'

Kunnen we met een gerust hart op vakantie, nu in korte tijd het advies voor twee populaire vakantielanden, Kroatië en Bulgarije, van code geel (risicogebied) naar code oranje (alleen noodzakelijke reizen) veranderd is?

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app