Overslaan en naar de inhoud gaan

'Code M is promotie voor Limburg'

Geplaatst opmaandag 22 juni 2015 - 21:26

De familiefilm Code M is promotie voor Limburg op een normale manier, het is niet bedacht. Dat zegt producent Elbe Stevens maandagavond in AvondGasten.

Afgelopen weekend ging de film in première. Zaterdag in het DeLaMar Theater in Amsterdam, zondag was de Limburgse première in Kasteel Hoensbroek.

Centrale rol
"Limburg speelt een hele centrale rol in de film. Maar dat komt omdat hij (D’Artagnan, red) hier ook echt is overleden. En omdat het ook echt in en om Maastricht heeft afgespeeld", legt acteur Joes Brauers uit.

André Rieu
Maar dat is nog niet alles, de film heeft meer links met de provincie. Zo is de film bijna helemaal opgenomen in Limburg. Producent Elbe Stevens woont in Maastricht en hoofdrolspeler Joes Brauers komt uit Bocholtz. Ook André Rieu heeft een rol.

D'Artagnan
Code M vertelt het verhaal van Isabel. Het 11-jarige meisje vindt een eeuwenoude brief in haar opa's auto en deze lijkt te leiden naar het zwaard van D'Artagnan, de beroemde musketier. Naast Joes Brauers, spelen onder meer Robert de Hoog, Raymond Thiry, Beau Schneider, Derek de Lint en Senna Borsato mee.

YouTube/ Independent Films

Kasteel Hoensbroek staat met verschillende activiteiten ook na de première van Code M nog in het teken van D'Artagnan.

Lees hier meer over de film Code M.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rol voor André Rieu in familiefilm ‘Code M’
Robert de Hoog, Raymond Thiry en Beau Schneider in Code M
Opnamen in Limburg voor speelfilm Code M
Code M gaat op 21 juni in première
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen