Overslaan en naar de inhoud gaan

'Code M is promotie voor Limburg'

Geplaatst opmaandag 22 juni 2015 - 21:26

De familiefilm Code M is promotie voor Limburg op een normale manier, het is niet bedacht. Dat zegt producent Elbe Stevens maandagavond in AvondGasten.

Afgelopen weekend ging de film in première. Zaterdag in het DeLaMar Theater in Amsterdam, zondag was de Limburgse première in Kasteel Hoensbroek.

Centrale rol
"Limburg speelt een hele centrale rol in de film. Maar dat komt omdat hij (D’Artagnan, red) hier ook echt is overleden. En omdat het ook echt in en om Maastricht heeft afgespeeld", legt acteur Joes Brauers uit.

André Rieu
Maar dat is nog niet alles, de film heeft meer links met de provincie. Zo is de film bijna helemaal opgenomen in Limburg. Producent Elbe Stevens woont in Maastricht en hoofdrolspeler Joes Brauers komt uit Bocholtz. Ook André Rieu heeft een rol.

D'Artagnan
Code M vertelt het verhaal van Isabel. Het 11-jarige meisje vindt een eeuwenoude brief in haar opa's auto en deze lijkt te leiden naar het zwaard van D'Artagnan, de beroemde musketier. Naast Joes Brauers, spelen onder meer Robert de Hoog, Raymond Thiry, Beau Schneider, Derek de Lint en Senna Borsato mee.

YouTube/ Independent Films

Kasteel Hoensbroek staat met verschillende activiteiten ook na de première van Code M nog in het teken van D'Artagnan.

Lees hier meer over de film Code M.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rol voor André Rieu in familiefilm ‘Code M’
Robert de Hoog, Raymond Thiry en Beau Schneider in Code M
Opnamen in Limburg voor speelfilm Code M
Code M gaat op 21 juni in première
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen