Overslaan en naar de inhoud gaan

Code geel: stevige onweersbuien verwacht

Geplaatst opzondag 25 juli 2021 - 8:34

Het KNMI heeft een weerwaarschuwing afgegeven in verband met stevige onweersbuien zondagmiddag.

Voor het hele land, dus ook in Limburg, geldt code geel.

Zondag
Zondagochtend is het volgens Meteo Limburg nog droog en geruime tijd zonnig, maar geleidelijk raakt het meer bewolkt. Bij een temperatuur van maximaal 25 graden wordt het drukkend warm. In de middag en het eerste deel van de avond trekken stevige onweersbuien over de provincie vanuit het zuiden/zuidwesten. Daardoor kan er plaatselijk veel regen vallen. Ook is er kans op hagel en windvlagen.

Later op zondagavond wordt het dan weer droog.

Maandag
In de nacht van zondag op maandag zijn er brede opklaringen. Ook kunnen er enkele mistbanken ontstaan. Maandagochtend is het bijna overal droog, met zonnige perioden. In de middag wordt het een graad of 23. 's Middags en 's avonds is er wel weer kans op onweersbuien die vanuit het zuidwesten over Limburg trekken.

Weekvooruitzicht
Dinsdag en woensdag blijft het volgens Meteo Limburg drukkend warm. Ook is het weer wisselvallig. De ochtenden van beide dagen verlopen grotendeels droog, en in de middag en avond is er opnieuw kans op regen- en onweersbuien. De wind neemt toe, vooral van woensdag tot en met zaterdag, waarop windkracht 4 geldt. De lucht die dan wordt aangevoerd is minder warm en tegelijk ook droger, waardoor het bij maximum-temperaturen rond 22 graden niet meer drukkend warm wordt. Er kan dan wel nog een bui vallen, maar die gaat niet meer gepaard met onweer.

Lees hier de volledige weersverwachting.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen