Overslaan en naar de inhoud gaan

Code geel: onweer en stevige neerslag op komst

Geplaatst opzaterdag 19 juni 2021 - 22:37

Het KNMI heeft voor zondagnacht code geel afgekondigd vanwege het onstuimige weer dat wordt verwacht.

Code geel geldt vanaf middernacht tot 5:00 uur. In die tijd worden onweersbuien verwacht, daarbij trekken er ook regen- en hagelbuien over de provincie. Daarnaast staat er een stevige wind, lokaal met windstoten van 60 tot 65 kilometer per uur.

Blikseminslag
Volgens het KNMI is er kans op blikseminslag, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Er wordt daarom geadviseerd open water en gebieden te mijden en niet te schuilen onder de bomen. De buien trekken van het zuiden naar noordelijker gelegen provincies.

Zonnig weer
Meteo Limburg verwacht dat er in de vroege zondagochtend ook nog lokaal buien zijn. Daarna zijn er wolkenvelden, stapelwolken en opklaringen. In de middag wordt het bij vrij zonnig weer 26 graden. De wind is matig, waardoor er drogere lucht wordt aangevoerd. Daardoor is er in de namiddag en in de avond weer kans op enkele regen- en onweersbuien.

Bekijk de volledige weersverwachting

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen