Overslaan en naar de inhoud gaan

Code geel: eerste strooiactie tegen gladheid van het seizoen

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 9:36

Het is op maandagmorgen erg glad op de wegen. Daarom reden de strooiwagens vannacht voor de eerste keer dit seizoen de weg op.

Het KNMI heeft een landelijke waarschuwing voor gladheid, code geel, aangekondigd. Deze is verlengd van maandagochtend 8:00 uur naar 10:00 uur.

Strooien
Rijkswaterstaat voerde in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit najaar uit. De strooiwagens reden deze nacht samen meer dan 38.000 kilometer. Ook in Limburg werd er flink gestrooid, meldt Rijkswaterstaat.

Lees ook: Waarschuwing voor gladde wegen door vorst

Ongelukken
Er gebeurden in het land meerdere ongelukken op de weg door de gladheid, meldt de NOS.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen