Overslaan en naar de inhoud gaan

Code geel: eerste strooiactie tegen gladheid van het seizoen

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 9:36

Het is op maandagmorgen erg glad op de wegen. Daarom reden de strooiwagens vannacht voor de eerste keer dit seizoen de weg op.

Het KNMI heeft een landelijke waarschuwing voor gladheid, code geel, aangekondigd. Deze is verlengd van maandagochtend 8:00 uur naar 10:00 uur.

Strooien
Rijkswaterstaat voerde in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit najaar uit. De strooiwagens reden deze nacht samen meer dan 38.000 kilometer. Ook in Limburg werd er flink gestrooid, meldt Rijkswaterstaat.

Lees ook: Waarschuwing voor gladde wegen door vorst

Ongelukken
Er gebeurden in het land meerdere ongelukken op de weg door de gladheid, meldt de NOS.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen