Overslaan en naar de inhoud gaan

COC-Songfestival na kwart eeuw terug in Limburg

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 18:33

Na een kwart eeuw is het COC-Songfestival weer terug op Limburgse bodem. 25 jaar geleden begon het allemaal in Maastricht en nu is het weer terug in Limburg: in het Munttheater in Weert.

"Het echte Songfestival is inderdaad veel minder gay dan dat van ons," zegt Simon Timmerman lachend. De pr-man van het COC-Songfestival benadrukt wel dat deze avond niet exclusief voor homo's, lesbiennes en transgenders is.

Geboren in Maastricht
In 1994 organiseerde COC-Limburg het 'andere' songfestival voor de eerste keer in Maastricht. Voor deelnemers uit het hele land is het inmiddels een belangrijk podium geworden.

Eeuwige roem
Zangeres Myrah Jay uit Leiden is best wel zenuwachtig voor haar optreden. "Het is niet zomaar iets. Als je wint, levert dat bekendheid op. Natuurlijk in onze community, maar ook daar buiten." Ze staat er niet alleen voor. Met achtergrondzangeressen en trouwe begeleiders gaat Myrah er hoe dan ook een feest van maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen