Overslaan en naar de inhoud gaan

COC over kinderwens homo's: 'Wetgeving staat in de weg'

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 18:43

"Technisch kan het, maar wettelijk kan het niet. De wetgeving staat in de weg." Dat zegt voorzitter Gerrit-Jan Meulenbeld van COC Limburg in het L1-programma AvondGasten.

Volgens de COC-voorzitter wijken daarom veel homokoppels met een kinderwens uit naar het buitenland en gaan ze daar op zoek naar een draagmoeder.

Wet
Volgens Meulenbeld is het tijd dat de wet wordt aangepast: "Er zijn heel veel homokoppels die een kinderwens hebben. 80 procent wil het via een draagmoeder, dus niet via adoptie of pleegouderschap, want dat kost heel veel geld en is juridisch ingewikkeld. Het zou veel beter zijn als het gewoon in Nederland zou kunnen."

Tommy en Julien
De 23-jarige Tommy en de 29-jarige Julien Laubscher-van Gaal uit Heerlen willen al een tijdje kinderen. Maar dat is anno 2017 nog best lastig. "Je zou denken dat Nederland heel open-minded is. Veel mensen denken ook dat het gewoon kan, maar dat is helemaal niet zo", zegt Julien. De twee hebben een draagmoeder nodig om hun wens in vervulling te laten gaan. In Nederland mag je niet openlijk een oproep doen om een vrouw te vinden die dat wil doen, daarom komt de draagmoeder vaak uit het eigen sociale netwerk zoals, een familielid of kennis.

Hoop op politiek
Volgens Gerrit-Jan Meulenbeld van het COC gloort er wel hoop voor homo's met een kinderwens. "Een aantal politieke partijen wil dat het makkelijker wordt en drie ervan onderhandelen nu over een nieuwe coalitie. Maar ik vrees dat dit nog te lang duurt voor dit stel. Of je nu man, vrouw, homo of hetero bent, het gaat om een legitieme kinderwens."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie ton voor gelijke behandeling Limburgse LHBTI's
COC Limburg wil ook dat regenboogzebrapad blijft
Tien gemeenten hijsen vlag voor Coming Out Day
Herdenking Vrijthof Maastricht Orlando COC Limburg (16 juni 2016)
Tientallen mensen bij herdenking van drama in Orlando
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen