Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitieakkoord Roermond rond, twee GroenLinks wethouders

Geplaatst opdonderdag 17 mei 2018 - 14:48

Vier politieke partijen in Roermond hebben donderdag een nieuw coalitieakkoord gesloten.

GroenLinks, CDA, Demokraten Swalmen en D66 trekken de komende vier jaar samen op.

Oppositie
De grootste partij in de Roermondse raad, de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) van Jos van Rey, komt net als de afgelopen vier jaar opnieuw in de oppositie terecht. De nieuwe coalitie telt 17 van de 31 raadszetels, en zet vooral in op klimaat, zorgzaamheid, economie en een groene omgeving.

Lees ook: Jos van Rey wilde lidmaatschap LVR opzeggen

Vijf wethouders
Het nieuwe gemeentebestuur schuift vijf wethouders naar voren, van wie twee van GroenLinks, de grootste coalitiepartij. De wethouders w
orden Marianne Smitsmans-Burhenne van GroenLinks (sociaal domein, communicatie en burgerparticipatie), Rens Evers van GroenLinks (klimaat, wijken en infrastructuur), Angely Waajen-Crins van het CDA (economie, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting), Frans Schreurs van Demokraten Swalmen (financiën, organisatie, grondzaken en eigendommen en sport) en Ferdinand Pleyte van D66 (onderwijs, cultuur en diversiteit).

Meeregeren
De LVR wil ook meeregeren, maar de coalitiepartijen kunnen niet door één deur met Jos van Rey. Dit omdat hij eind vorig jaar door het gerechtshof werd veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf wegens corruptie. Hij ging in appel bij de Hoge Raad. Wanneer zijn zaak daar voorkomt, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen