Overslaan en naar de inhoud gaan

Coalitieakkoord ondertekend in stadhuis Gennep

Geplaatst opvrijdag 27 april 2018 - 19:05

CDA, SP en VVD in Gennep hebben een coalitieakkoord bereikt. Dat is vrijdagmiddag ondertekend in het stadhuis van Gennep.

Ook zijn de namen van de drie wethouders bekendgemaakt.

Wethouders
Voor het CDA wordt dat Rob Peperzak. Hij is sinds 2017 voorzitter van het CDA in Gennep. Janine van Hulsteijn komt namens de VVD in het nieuwe college van B&W. Zij was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter toen haar partij in de oppositie zat. Bij de verkiezingen was zij lijsttrekker.

Voor de SP blijft Peter Lucassen wethouder. Hij zat ook in het vorige college van SP, D66 en de lokale partij KERN.

Afspraken
In het coalitieakkoord is onder meer afgesproken dat er geen coffeeshop in Gennep wordt toegestaan en ook geen waterpijp-cafés. Verder moet eind dit jaar een knoop worden doorgehakt over de aanpak van de gevaarlijke Zwarteweg in Milsbeek. Een verkeerskundig bureau gaat de diverse mogelijkheden vergelijken.

De doorgaande weg richting Groesbeek wordt veel gebruikt door vrachtwagens. Omwonenden klagen daarom over trillingen, geluidsoverlast, fijnstof en gevaarlijke verkeerssituaties.

Reconstructie N271
In het Gennepse akkoord staat ook dat de provinciale weg N271 na de voorgenomen reconstructie twee keer tweebaans moet blijven en toegankelijk voor landbouwverkeer. De maximumsnelheid moet 80 kilometer worden.

Andere in het oog springende punten in het akkoord van CDA, VVD en SP zijn meer woningen in elke kern, meer ondersteuning van (sport-)verenigingen en lastenverlaging voor inwoners en bedrijven.

Spaarpot blijft
Ook blijft de spaarpot in stand voor de bekostiging van de jeugdzorg, de sociale werkvoorziening en de toeleiding van mensen naar betaald werk. Bovendien krijgen mensen met een smalle beurs een hogere tegemoetkoming van de gemeente voor hun zorgverzekering.

Op 14 mei bespreekt de gemeenteraad van Gennep het coalitieakkoord en worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen